www.kryfokamari.blogspot.com

Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010

Συνάντηση της Ντόρας Μπακογιάννη με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια θα συναντηθεί σήμερα, η Ντόρα Μπακογιάννη, μία ημέρα μετά την ανακοίνωση της ίδρυσης του κόμματός της, «Δημοκρατική Συμμαχία».
Η συνάντηση θα γίνει στις 14:00 κατόπιν αιτήματος της ίδιας της κ.Μπακογιάννη προκειμένου να ενημερώσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για το νέο της κόμμα και να συζητήσει μαζί του για τα πολιτικά και οικονομικά ζητήματα της επικαιρότητας.

Η ιδρυτική διακήρυξη της «Δημοκρατικής Συμμαχίας» παρουσιάστηκε χθες σε ειδική εκδήλωση στο θέατρο Μπάτμιντον ενώπιον περίπου 5.000 πολιτών. Σύμβολο του κόμματος είναι ένα δένδρο ελιάς σε μπλε και πορτοκαλί φόντο.

Το ιδρυτικό συνέδριο του «ανεξάρτητου συμμετοχικού δημοκρατικού κινήματος», όπως η ίδια το
περιέγραψε, θα γίνει έως τον ερχόμενο Μάρτιο.

Ο νέος πολιτικός φορέας δηλώνει ανοικτός στη συνεννόηση και πιστεύει «στη συνεργασία και τη διαμόρφωση κοινών τόπων με τις άλλες πολιτικές δυνάμεις». Το πολιτικό του στίγμα, όπως δήλωσε η κ Μπακογιάννη, τοποθετείται στο Κέντρο.

Σε ό,τι αφορά τις πολιτικές προτεραιότητες της Δημοκρατικής Συμμαχίας, η κ. Μπακογιάννη πρότεινε την καθιέρωση ενός ενιαίου φορολογικού συντελεστή στην περιοχή του 20%, καθώς και την εθνική συμφωνία για τη μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων, ώστε μέσα στην επόμενη δεκαετία το δημόσιο να λειτουργεί με τα 2/3 του σημερινού ανθρώπινου δυναμικού του.

Επίσης, η Δημοκρατική Συμμαχία τάσσεται υπέρ της καθιέρωσης συνταγματικού δημοσιονομικού κανόνα που θα εξασφαλίζει ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς, μίλησε για την ανάγκη δεύτερης ασφαλιστικής μεταρρύθμισης, καθώς της αλλαγής νομικού πλαισίου για τον συνδικαλισμό ώστε να καθιερωθεί μυστική καθολική ψηφοφορία για τις μεγάλες απεργίες και να μην απαλλάσσονται από την εργασία οι συνδικαλιστές.

Ως προς τις αρχές και τα ιδεολογικά ρεύματα στα οποία βασίζεται η Δημοκρατική Συμμαχία, είναι εκείνα του ανθρωπισμού, του Διαφωτισμού, του φιλελευθερισμού αλλά και των ευρωπαϊκών κοινωνικών κατακτήσεων του 19ου και του 20ού αιώνα.

Οι βασικές αρχές του κόμματος είναι η ελευθερία, η ατομική ευθύνη, η ασφάλεια και η δικαιοσύνη, η ιδιωτική πρωτοβουλία, το αξιόπιστο και αποτελεσματικό και δίκαιο κράτος, η κοινωνική αλληλεγγύη, η μάχη εναντίον της διαφθοράς, της αδιαφάνειας και των πελατειακών σχέσεων και εξαρτήσεων.

Επίσης, η Δημοκρατική Συμμαχία δίνει προτεραιότητα στο σπάσιμο του φαύλου κύκλου των ελλειμμάτων και στο να πάψει η χώρα μας να επιβιώνει με δανεικά, σε μία Παιδεία σύγχρονη και ανταγωνιστική, στον καθοριστικό ρόλο της οικογένειας, στην απελευθέρωση των δυνατοτήτων των Ελλήνων της περιφέρειας, στην προστασία του περιβάλλοντος, στον πολιτισμό και στον ρόλο της Ελλάδας ως δύναμη ειρήνης και σταθερότητας στην περιοχή.

Η Ντ. Μπακογιάννη θα δώσει σήμερα το βράδυ την πρώτη τηλεοπτική της συνέντευξη, μετά την ίδρυση της Δημοκρατικής Συμμαχίας, στις 23:30 στο MEGA.

Δεν υπάρχουν σχόλια: