www.kryfokamari.blogspot.com

Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

Διακοπές στα ελληνικά νησιά περιμένουν τους 33 παγιδευμένους μεταλλωρύχους της Χιλής

Λίγες ώρες χωρίζουν τους 33 εγκλωβισμένους μεταλλωρύχους της Χιλής από την ελευθερία, αλλά ήδη στην επιφάνεια τους περιμένουν εκπλήξεις. Ανάμεσά τους και διακοπές σε ελληνικά νησιά για μία εβδομάδα με όλα τα έξοδα πληρωμένα.

Οι 33 μεταλλωρύχοι περιμένουν πως και πως να σφίξουν στην αγκαλιά τους τα αγαπημένα τους πρόσωπα, την ώρα που δεκάδες εταιρείες προσφέρουν συμβόλαια εκατοντάδων χιλιάδων ευρών σε κάθε έναν από αυτούς.

Οι προσφορές δεν σταματούν εκεί. Ελληνική μεταλλευτική εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα καλύψει τα έξοδα για μία εβδομάδα διακοπών κάθε ενός από τους μεταλλωρύχους, καθώς και για τους συγγενείς τους.

Ιταλικός τηλεοπτικός σταθμός προσφέρθηκε να τους χαρίσει ταξίδια στην Ιταλία, ενώ η Ρεάλ Μαδρίτης τους έχει ήδη προσκαλέσει να παρακολουθήσει αγώνα της και το ίδιο έχει κάνει και η
Manchester United.

Τεράστια ποσά -μερικοί μιλούν ακόμα και για 400.000 δολάρια κατ' άτομο- έχουν προσφερθεί από τηλεοπτικούς σταθμούς για αποκλειστικές συνεντεύξεις με τους μεταλλωρύχους που έχουν μείνει για περισσότερες από 60 ημέρες κάτω από την επιφάνεια της γης.

Σε όλα αυτά πρέπει επίσης να προστεθούν προτάσεις για διαφημίσεις μπίρας, ρούχων, μεταλλευτικού εξοπλισμού, καθώς και τα χιλιάδες δώρα: από iPod μέχρι εσώρουχα για τις συζύγους τους.

Και φυσικά προτάσεις για δουλειά που πλέον ανέρχονται σε δεκάδες. Αν και με το ποσό που έχει συγκεντρωθεί για να δοθεί σε καθέναν από αυτούς -μόνο ο Χιλιανός μεγιστάνας Λεονάρντο Φάρκας έδωσε 10.000 δολάρια κατ' άτομο-, είναι πολύ πιθανό ότι δεν θα χρειαστεί να εργαστούν ποτέ ξανά στη ζωή τους.

Όσον αφορά την ίδια την επιχείρηση διάσωσης, αυτή βρίσκεται στο τελικό στάδιο, μετά και τις πρώτες επιτυχημένες δοκιμές στην μεταλλική κάψουλα που θα μεταφέρει τους 33 εγκλωβισμένους στην ελευθερία.

Τα ξημερώματα της Τετάρτης (ώρα Ελλάδος) οι μεταλλωρύχοι θα ξεκινήσουν να ανέρχονται στην επιφάνεια.

Από τη στιγμή που η επιχείρηση απεγκλωβισμού ξεκινήσει θα χρειαστούν 48 ώρες μέχρι να ανέλθουν όλοι οι μεταλλωρύχοι στην επιφάνεια, δήλωσε ο υπουργός Ορυχείων της Χιλής, Λόρενς Γκόλμπορν.

Εκεί θα βρίσκονται δεκάδες φίλοι και συγγενείς, εκατοντάδες κόσμου και περισσότεροι από 1.200 δημοσιογράφοι και κάμεραμεν από 300 μέσα ενημέρωσης σε 40 χώρες, περιμένοντας να ακούσουν την ιστορία τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: