www.kryfokamari.blogspot.com

Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

Α. Λοβέρδος: «Από το 2011 θα πληρώνονται όλοι στην ώρα τους»

«Το 2010 θα έχει καλυφθεί το παρελθόν, θα έχουν εξοφληθεί όλες οι υποχρεώσεις µας προς τους προµηθευτές φαρµάκων».


Με αυτή τη δήλωση ο Ανδρέας Λοβέρδος έκλεισε την περίπου δίωρη σύσκεψη που είχε µε τα µέλη του Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ενωσης Φαρµακοβιοµηχανίας (ΠΕΦ), τα οποία έφυγαν ευχαριστηµένα, καθώς ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε ότι «από το 2011 θα πληρώνονται όλα σε πραγµατικό χρόνο και έτσι θα έχουµε πιο καλές τιµές και όχι το σηµερινό κόστος κατά 40% επάνω». Οπως δήλωσε ο πρόεδρός της Θοδ. Κασιµάτης, «πρώτη φορά φεύγουµε ευχαριστηµένοι ότι στηρίζεται η ελληνική φαρµακοβιοµηχανία που διατηρεί 10.000 θέσεις εργασίας και παράγει φάρµακα που εξάγονται σε 85
χώρες».

Εχουν ήδη δοθεί 300 εκατ. ευρώ από τα νοσοκοµεία για υποχρεώσεις του 2010, άλλα 100 θα δοθούν εντός της εβδοµάδας, ενώ αναµένεται να εισπραχθούν από τα Ταµεία αλλά 400 εκατ. ευρώ. Η ρύθµιση θα αφορά την κάλυψη µε οµόλογα ύψους 5,5 δισ. ευρώ από χρέη των ετών 2007, 2008 και 2009.

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ


δεσµεύτηκε ότι εντός του έτους θα εξοφληθούν όλοι οι προµηθευτές

Ενταση στις σχέσεις µε τον γ. γραµµατέα

ΣΕ ΚΡΙΣΙΜΟ σηµείο φαίνεται να βρίσκονται οι σχέσεις του υπουργού Υγείας Α. Λοβέρδου και του γενικού γραµµατέα του υπουργείου Ν. Πολύζου.

Χθες, ο κ. Λοβέρδος δήλωνε κατηγορηµατικά στα µέλη της Πανελλήνιας Ενωσης Φαρµακοβιοµηχάνων ότι η ρύθµιση που έγινε για τα χρέη των νοσοκοµείων καλύπτει το χρονικό διάστηµα έως τον Σεπτέµβριο του 2010 αφήνοντας άναυδους τους φαρµακοβιοµήχανους που γνώριζαν ότι η ρύθµιση αφορά το διάστηµα από 1/1/05 έως 31/12/09.

Στις αµήχανες διευκρινιστικές ερωτήσεις που του έγιναν ο κ. Λοβέρδος απάντησε: «Ετσι έχει ενηµερώσει εµένα και την κυβέρνηση ο κ. Πολύζος, και αυτό λέµε δηµοσίως. Εάν δεν είναι έτσι τα πράγµατα, τότε υπάρχει πρόβληµα µε την ενηµέρωσή µου».

Μετά το τέλος της σύσκεψης εµφανίστηκε ο γενικός γραµµατέας που δεν είχε παρευρεθεί επειδή απουσίαζε εκτός Αθηνών και ο υπουργός τού ζήτησε να επιβεβαιώσει τους χρόνους της ρύθµισης. Ο διάλογος είναι χαρακτηριστικός:

- Κύριε Πολύζο, πες µου τώρα πότε λήγει η ρύθµιση;

- Υπουργέ, λήγει τον Δεκέµβρη του 2009.

- Και ο Σεπτέµβρης του 2010; Δεν πηγαίνετε να το συζητήσετε επάνω µε την ΠΕΦ;

- Αφού είναι και ο υπουργός εδώ, να τα ξεκαθαρίσω τώρα δηµόσια τα πράγµατα, αντέτεινε ο γραµµατέας.

Ο υπουργός τον κοίταξε αυστηρά και αποχώρησε χωρίς άλλη κουβέντα.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: