www.kryfokamari.blogspot.com

Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

Καθυστερήσεις στην καταβολή των επιδομάτων ανεργίας λόγω κατάληψης στον ΟΑΕΔ

Κατάληψη στα κεντρικά γραφεία του ΟΑΕΔ πραγματοποιήθηκε σήμερα από πρώην εποχικούς εργαζόμενους της Ολυμπιακής. Σύμφωνα με τον Οργανισμό, το θέμα δεν είναι αρμοδιότητας του ΟΑΕΔ, ενώ από την κατάληψη των γραφείων είναι πολύ πιθανό να υπάρξουν καθυστερήσεις ως προς την καταβολή των επιδομάτων ανεργίας.


"Για δεύτερη συνεχή ημέρα μια μικρή ομάδα πρώην εποχικών εργαζομένων της Ολυμπιακής απέκλεισαν τα κεντρικά γραφεία του Οργανισμού, για θέματα τα οποία δεν αποτελούν αρμοδιότητα του ΟΑΕΔ, αλλά υπερκείμενων κυβερνητικών οργάνων" επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση του ΟΑΕΔ.

Σύμφωνα με τον ΟΑΕΔ, ο αποκλεισμός αυτός έχει ως συνέπεια να μην είναι δυνατόν να καταβληθούν για δεύτερη συνεχή ημέρα τα επιδόματα ανεργίας και οι υπόλοιπες παροχές του ΟΑΕΔ
προς ανέργους και εργαζομένους.

Παράλληλα, προκαλεί σημαντική καθυστέρηση στη διεκπεραίωση ενός σημαντικού αριθμού δράσεων όπως για παράδειγμα τα εποχιακά βοηθήματα.

Στην ίδια ανακοίνωση ο ΟΑΕΔ επισημαίνει ότι τέτοιες κινήσεις οδηγούν σε "ομηρία" και "τιμωρούν" χιλιάδες ανέργους και εργαζομένους. Κυρίως όμως πλήττονται οι σχεδόν 200.000 επιδοτούμενοι άνεργοι και οι οικογένειές τους, για τους οποίους το επίδομα ανεργίας αποτελεί ένα ύστατο εισοδηματικό στήριγμα στη σημερινή οικονομική συγκυρία και την κρίση που πλήττει την αγορά εργασίας στη χώρα μας, σύμφωνα με τον ΟΑΕΔ.

"Οι πάμπολλες σχετικές διαμαρτυρίες που δέχονται οι υπηρεσίες του Οργανισμού επιβεβαιώνουν ότι η χρήση μεθόδων παρεμπόδισης της καταβολής των επιδομάτων ανεργίας ως μέσο για την άσκηση πολιτικής πίεσης με στόχο την αποδοχή δικαίων ή μη αιτημάτων, βρίσκονται σε διαμετρικά αντίθετη πλευρά από το λαϊκό αίσθημα και καταδικάζονται έντονα από το σύνολο των πολιτών της χώρας μας" επισημαίνει ο ΟΑΕΔ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: