www.kryfokamari.blogspot.com

Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

Θ. Πάγκαλος: «Τα λεφτά τα φάγαμε όλοι μαζί»

Οι διορισμοί είναι η απάντηση στην κατακραυγή του κόσμου «που πήγαν τα λεφτά» τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος, μιλώντας σήμερα στη Βουλή, στη διαβούλευση του νομοσχεδίου για την κατάργηση και τη συγχώνευση υπηρεσιών, οργανισμών και φορέων του δημοσίου τομέα.

"Τα φάγαμε όλοι μαζί ακολουθώντας μια πρακτική αθλιότητας εξαγοράς και διασπάθισης του δημοσίου χρήματος. Από το 2004 έως το 2008, η χώρα παρήγαγε 3,5% πλεόνασμα επί του ΑΕΠ, άλλο ένα 3,5% το δανειζόμαστε, για να φτάσουμε στο συνολικό 7% και σε σημείο αδυναμίας πληρωμών" υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο Θ. Πάγκαλος.

Μιλώντας για την περίπτωση της ΑΓΡΟΓΗΣ, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης τόνισε ότι δέχθηκε πιέσεις προκειμένου να μην προχωρήσει σε αποκαλύψεις σχετικές με την υπόθεση. "Μη βαδίσεις σε αυτή την κατεύθυνση διότι θα εκτεθούν συνάδελφοι" ανέφερε ο Θ. Πάγκαλος ενώ υπογράμμισε ότι
του ζητήθηκε να κάνει "βήμα συνενοχής" κάτι που δεν δέχθηκε.

Εξάλλου, ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης προανήγγειλε και δεύτερο νομοσχέδιο στην ίδια κατεύθυνση, που θα περιλαμβάνει νέο πακέτο συγχωνεύσεων.

kryfokamari: Εγώ δεν έφαγα τίποτα. Εσείς μπορεί... Αντιθέτως πληρώνω και με το παραπάνω, γιατί δεν μπορώ να φοροδιαφύγω. Μάλιστα πληρώνω εφορία και για χρήματα που δεν έχω ακόμη εισπράξει (γιατί σύμφωνα με τους νόμους έτσι πρέπει) και ενδέχεται να μην εισπράξω ποτέ.
Αλλά φαίνεται ότι πρέπει να πληρώσω για να ισοφαρίσω τα χρήματα όσων τα έφαγαν και έφαγαν πολλά...
Δεν έχω άλλα όμως κύριοι. Από δω και πέρα θα με πληρώνετε εσείς...

Δεν υπάρχουν σχόλια: