www.kryfokamari.blogspot.com

Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

Ένταση έξω από τη Βουλή στην πορεία των ιδιοκτητών φορτηγών

Ένταση επικράτησε το μεσημέρι έξω από τη Βουλή, στη διαδήλωση των ιδιοκτητών φορτηγών και βυτιοφόρων.


Μόλις η πορεία έφτασε στο ύψος του ξενοδοχείου «Μεγάλη Βρετανία», αρκετοί διαδηλωτές κατευθύνθηκαν στον Άγνωστο Στρατιώτη όπου επιτέθηκαν στις αστυνομικές δυνάμεις πετώντας πέτρες, μπουκάλια και νεράτζια. Από το μπλοκ των διαδηλωτών εκσφενδονίσθηκε και ένα καπνογόνο.

Μια μικρή ομάδα συγκεντρωμένων επιχείρησε να ανεβεί τα σκαλιά της Βουλής και απωθήθηκε από τα ΜΑΤ, χωρίς να γίνει χρήση δακρυγόνων.

Αυτή την ώρα οι συγκεντρωμένοι πραγματοποιούν καθιστική διαμαρτυρία μπροστά από το κοινοβούλιο.

Οι ιδιοκτήτες έχουν δηλώσει ότι θα παραμείνουν στη Βουλή έως αύριο, οπότε ψηφίζεται το
νομοσχέδιο για τις εμπορευματικές μεταφορές.

Η πορεία των περίπου 3.000 διαδηλωτών έγινε υπό την επιτήρηση τεσσάρων εισαγγελικών λειτουργών.

Νωρίτερα, πραγματοποίησαν συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της ομοσπονδίας τους, στην οδό Πειραιώς με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί κυκλοφοριακό κομφούζιο.

Περιφερειακά του Λεκανοπεδίου βρίσκονται ακινητοποιημένα εκατοντάδες οχήματα, χωρίς να παρατηρούνται προβλήματα στην κίνηση των ΙΧ στα δύο εθνικά οδικά δίκτυα.

Παράλληλα, με λεωφορεία κατευθύνονται προς την Αθήνα ιδιοκτήτες φορτηγών από τη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να λάβουν μέρος στις κινητοποιήσεις.

Περί τα 300 φορτηγά και βυτιοφόρα βρίσκονται σταθμευμένα περιφερειακά της Θεσσαλονίκης, χωρίς να δημιουργούν πρόβλημα στην κίνηση των οχημάτων (7ο χλμ. παλαιάς εθνικής οδού Θεσσαλονίκης-Βεροίας, στα φανάρια της Λαχαναγοράς στην περιφερειακή οδό της πόλης, στο 30ο χλμ. της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης-Κατερίνης, στο ύψος του Ρομπόπουλου, στα φανάρια του δημοτικού διαμερίσματος Γέφυρας επί της παλιάς εθνικής οδού Θεσσαλονίκης-Βεροίας, στα φανάρια του Αγίου Αθανασίου, στην παλιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Βεροίας και στις πύλες 16 στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης).
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: