www.kryfokamari.blogspot.com

Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

Στην Κύπρο«ρίχνει το μπαλάκι» ο Αχμέτ Νταβούτογλου

Για καλές προθέσεις τόσο από μέρους της Τουρκίας όσο και της Ελλάδας έκανε λόγο ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου από την Νέα Υόρκη απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων που αφορούσε την επίλυση του Κυπριακού, ενώ τόνισε ότι οι Ελληνοκύπριοι ευθύνονται για τη μη επίλυσή του.


Εξερχόμενος χθες το βράδυ του κτιρίου των Ηνωμένων Εθνών, ο κ. Νταβούτογλου συναντήθηκε τυχαία με Έλληνες δημοσιογράφους, στους οποίους ανέφερε ότι θα επισκεφθεί την Αθήνα τον Οκτώβριο.

"Έχουμε ισχυρές κυβερνήσεις σε Ελλάδα και Τουρκία και με καλές προθέσεις μπορούμε να κάνουμε θαύματα", είπε απαντώντας σε ερώτηση για το Κυπριακό προσθέτοντας:"Αν λύσουμε το Κυπριακό, θα δημιουργηθεί ένας οικονομικός ορίζοντας, μια οικονομική ζώνη στην ανατολική Μεσόγειο. Το δημοψήφισμα στην Τουρκία ήταν ψήφος σταθερότητας, σημαντικός και για την Ελλάδα, για την
ισχυροποίηση της σταθερότητας στην Τουρκία".

"Κάναμε βήματα στο παρελθόν, μπορούμε να κάνουμε και άλλα στο μέλλον αν οι φίλοι Ελληνοκύπριοι ακολουθήσουν το παράδειγμα της Ελλάδας και διδαχτούν από το παρελθόν και αυτή τη φορά πουν "ναι" στην ειρήνη θα προχωρήσει το Κυπριακό" τόνισε ο Τούρκος ΥΠΕΞ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: