www.kryfokamari.blogspot.com

Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

Να «βάλουν πλάτη» ζήτησε από τους νοσοκομειακούς γιατρούς ο Λοβέρδος

Τη στήριξη των νοσοκομειακών γιατρών στην προσπάθειας της κυβέρνησης και του αρμόδιου υπουργείου Υγείας να αντιμετωπίσουν τη δύσκολη κατάσταση που σημειώνεται στη νοσοκομειακή περίθαλψη, ζήτησε ο Ανδρέας Λοβέρδος στη συνάντηση που είχε με την Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών. Το «ΕΣΥ οδεύει προς την κατάρρευση» σημείωσαν οι νοσοκομειακοί γιατροί.


Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά μετά το τέλος της συνάντησης ο Ανδρέας Λοβέρδος ζήτησε από τους γιατρούς "να 'βάλουν πλάτη' γιατί τα προβλήματα είναι πολλά. Πρόσθεσε ότι οι διαδικασίες για τις προσλήψεις ιατρών και νοσηλευτών θα είναι πλέον τάχιστες καυθώς παρακολουθεί ο ίδιος την επίλυση κάθε γραφειοκρατικού προβλήματος.

Σε ότι αφορά το θέμα της μείωσης κατά 20% της φαρμακευτικής δαπάνης σε κλινικές του ΕΣΥ έκανε λόγο για κίνηση που μελετήθηκε για ένα χρόνο και επισήμανε πως σε ότι αφορά τις δαπάνες η
κατεύθυνση είναι η μείωση.

Σχετικά με τις συγχωνεύσεις διευκρίνισε πως αυτές αφορούν τα διοικητικά συμβούλια τα οποία όπου γίνουν θα αφορούν τις διοικήσεις και όχι τις ίδιες τις μονάδες υγείας.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί ζήτησαν ακόμα να καταργηθούν οι διατάξεις που αφορούν τις εφημερίες και να παγώσουν οι διατάξεις που αφορούν την ολοήμερη λειτουργία των νοσοκομείων.

Πρόσθεσαν ότι οι ίδιοι βάζουν πλάτη εδώ και 30 χρόνια και πως έχουν ταχθεί κατά της διαφθοράς. "Είμαστε οι ίδιοι που ζητήσαμε να ισχύσει το πόθεν έσχες στους νοσοκομειακούς ιατρούς" τόνιζαν χαρακτηριστικά.

Νέα συνάντηση με τους νοσοκομειακούς ιατρούς θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Πέμπτη.



Δεν υπάρχουν σχόλια: