www.kryfokamari.blogspot.com

Πέμπτη 5 Αυγούστου 2010

Λίπος: Κάψτε το με γυμναστική και κατάλληλες διατροφικές επιλογές

Η γυμναστική αποτελεί ένα σημαντικό εργαλείο στην προσπάθεια διατήρησης ενός υγιούς σωματικού βάρους και στην καλή υγεία γενικότερα.

Ωστόσο, χωρίς αλλαγή στη διατροφή, το βάρος που χάνει κανείς από την άσκηση είναι λίγο – οι περισσότερες έρευνες κάνουν λόγο για 3 με 4 κιλά το χρόνο. Μόνο όταν βελτιώσουμε τη διατροφή μας θα δούμε σημαντικά αποτελέσματα από την άσκηση στο βάρος μας και, ακόμα πιο σημαντικό, στη σύσταση και στο σχήμα του σώματός μας.

Για να κάψετε λοιπόν το λίπος, σας παραθέτω ορισμένα διατροφικά μυστικά:

1)Προσπαθήστε να γυμνάζεστε πρωινές ώρες. Σύμφωνα με έρευνες η πρωινή γυμναστική αυξάνει το μεταβολισμό για 10 έως 12 ώρες μετά σε αντίθεση με τη βραδινή άσκηση η οποία αυξάνει το μεταβολικό ρυθμό μόνο για 4 έως 5 ώρες και έπειτα μειώνεται πάλι μέχρι τον ύπνο.

2)Περίπου 2 ώρες πριν την άσκηση καταναλώστε ένα ελαφρύ σνακ χαμηλού γλυκαιμικού φορτίου (π.χ.
μπάρα δημητριακών πλούσια σε φυτικές ίνες, γιαούρτι 2% με 1 μήλο).

3)Μετά την άσκηση προτιμήστε ένα γεύμα ικανό να αναπληρώσει τις απώλειες θρεπτικών συστατικών που είχατε κατά τη διάρκεια της άσκησης, δηλαδή ένα γεύμα το οποίο να περιέχει υδατάνθρακες και πρωτεΐνες (π.χ. μπιφτέκι με άγριο ρύζι, φιλέτο κοτόπουλου με αμυλώδη λαχανικά).

4)Ακολουθήστε μία διατροφή με χαμηλά λιπαρά.

5)Καταναλώνεται άφθονο νερό. Η σύσταση για όσους δεν γυμνάζονται είναι 10 ποτήρια την ημέρα (2,5 λίτρα) επομένως για εκείνους που ακολουθούν κάποιο πρόγραμμα γυμναστικής οι ανάγκες τους σε νερό είναι μεγαλύτερες.

6)Μην καταναλώνετε αλκοόλ. Το αλκοόλ εκτός από τις κενές θερμίδες που αποδίδει στον οργανισμό προκαλεί και κατακράτηση υγρών. Επιπλέον, έχει τη δυνατότητα αύξησης της αποθήκευσης του λίπους στον οργανισμό.

7)Είναι σημαντικό να μην παραλείπετε τα φρούτα και τα λαχανικά σας. Τα λαχανικά όταν συνοδεύουν τα κυρίως γεύματα, μας βοηθούν στο να αποβάλλουμε μέρος του λίπους της τροφής εξαιτίας των φυτικών ινών. Τέλος μην ξεχνάτε ότι αποτελούν πλούσιες πηγές βιταμινών, μετάλλων και ιχνοστοιχείων, απαραίτητα συστατικά για την διατήρηση του μεταβολισμού σε υψηλά επίπεδα.
newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια: