www.kryfokamari.blogspot.com

Πέμπτη 5 Αυγούστου 2010

Έσονται εις σάρκα μίαν ΟΑΕΔ, Εργατική Εστία και ΟΕΚ

Αμέσως μετά τον Δεκαπενταύγουστο αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή το πρώτο νομοσχέδιο για τις συγχωνεύσεις και τις καταργήσεις οργανισμών στο Δημόσιο. Τα υπουργεία, σε συνεργασία με την αντιπροεδρία της κυβέρνησης, ανακαλύπτουν διαρκώς οργανισμούς χωρίς ουσιαστικό λόγο ύπαρξης και ανανεώνουν τη σχετική λίστα. Χθες, σε σύσκεψη που συγκλήθηκε υπό την προεδρία του κ. Θ. Πάγκαλου (φωτογραφία), αποφασίστηκε η συγχώνευση ακόμα έντεκα οργανισμών και φορέων.

Οι υπάλληλοι που υπηρετούν στους υπό κατάργηση οργανισμούς θα μεταταγούν όταν ολοκληρωθεί η απογραφή των υπαλλήλων του ευρύτερου δημόσιου τομέα ώστε να καταγραφούν τα πλεονάσματα και οι ελλείψεις ανά ειδικότητα. Ταυτοχρόνως, προχωρεί και η επεξεργασία της νομοθεσίας για τις μετατάξεις, καθώς έχουν εντοπιστεί προβλήματα και αναχρονισμοί σε σχέση με τον συνολικό προγραμματισμό της κυβέρνησης. Το έργο αυτό έχει ανατεθεί στο υπουργείο Εσωτερικών επειδή στόχος είναι να συνδυαστούν οι μετατάξεις υπαλλήλων και με τις ανάγκες του «Καλλικράτη»,
λαμβάνοντας υπόψη όμως τις οικογενειακές ανάγκες του κάθε εργαζομένου.

Στη χθεσινή σύσκεψη μετείχαν ο υπουργός Επικρατείας κ. Χ. Παμπούκης , ο Γενικός Γραμματέας της κυβέρνησης κ. Σ. Λύτρας, ο υφυπουργός Εσωτερικών κ. Γ. Ντόλιος, οι γενικοί γραμματείς των αρμόδιων υπουργείων, ο σύμβουλος του Πρωθυπουργού κ. Θ. Καρούνος και ο κ. Χρ. Μπούρας από την Ομάδα Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Γραφείου του Πρωθυπουργού.

Η Διυπουργική Επιτροπή αποφάσισε «για λόγους καλύτερου συντονισμού και αποτελεσματικότητας της κυβερνητικής πολιτικής» τα εξής: * τη συγχώνευση της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης με την Εθνική Σχολή Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε μία ενιαία σχολή Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης, * την υπαγωγή της μονάδας Παρατηρητήριο για την Κοινωνία της Πληροφορίας ΑΕ στην Εθνική Στατιστική Υπηρεσία, * τη συγχώνευση της Κοινωνίας της Πληροφορίας ΑΕ με τις Ψηφιακές Ενισχύσεις ΑΕ και την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης ΑΕ.

Επίσης, αποφασίστηκε η συγχώνευση, ενοποίηση και αναδιοργάνωση των φορέων: Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ), Οργανισμός Εργατικής Εστίας, Οργανισμός Εργατικής Κατοικίας, Παρατηρητήριο Απασχόλησης ΕρευνητικήΠληροφορική ΑΕ και Επαγγελματική Κατάρτιση ΑΕ σε έναν ενιαίο και σύγχρονο Εθνικό Οργανισμό Εργασίας. Και τέλος η σύσταση ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία Υποδομές, Μεταφορές και δίκτυα ανάπτυξης Κρήτης ΑΕ.
tovima

Δεν υπάρχουν σχόλια: