www.kryfokamari.blogspot.com

Δευτέρα 10 Μαΐου 2010

Επιστολή Κ. Μαρκόπουλου στον Πρωθυπουργό για τις «κουρτίνες»

Για προσβολή της προσωπικής και πολιτικής του αξιοπρέπειας από τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού στη Βουλή για την αγορά κουρτινών κατά τη θητεία του στο υπουργείο Τουρισμού κάνει λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Κώστας Μαρκόπουλος, σε επιστολή του προς τον κ. Παπανδρέου.


Όπως αναφέρει ο κ. Μαρκόπουλος, κατά την υπουργία του χρειάστηκε να ικανοποιηθούν οι δικαιολογημένες διαμαρτυρίες των εργαζομένων για την μη ύπαρξη προστασίας από τον ήλιο, «σε ένα κτήριο στο κέντρο της Αθήνας με τζαμαρίες σε δύο πλευρές».

Δεδομένου δε, όπως σημειώνει, ότι όλα τα χρήματα που αφορούσαν τα έξοδα του υπουργείου είχαν
δικαιολογημένα ξοδευτεί αλλού (μεταφορά σε νέο κτήριο κ.ά.), χρειάστηκε η δαπάνη αυτή να χρεωθεί στον κωδικό των εξόδων του υπουργού.

Σύμφωνα με τον κ. Μαρκόπουλο, «συνολικά ξοδεύτηκαν 70.000 ευρώ για διαμόρφωση 2 ορόφων, συνολικά 700 τετραγωνικών μέτρων, διαχωριστικά, έπιπλα, φωτιστικά, αίθουσα συνεδριάσεων και για σκίαστρα ενός υπουργείου 7 ορόφων».

«Υποθέτω ότι αυτές οι πράξεις, δεν οδήγησαν τη χώρα σε δημοσιονομικό εκτροχιασμό και στο Δ.Ν.Τ.. Μπορείτε να εξάγετε εύκολα συμπεράσματα, αν αυτό το κόστος συγκρίνεται με διαγωνισμό ύψους 200.000 ευρώ, μόνο για σκίαστρα του υπουργείου Παιδείας σήμερα. Ζήτημα το οποίο επιμελώς αποκρύπτετε. Όλα αυτά, τα γνωρίζει το πολιτικό προσωπικό που έχετε εμπιστευτεί. Ωστόσο σας παρέσυρε. Είναι δικό σας ζήτημα η διερεύνηση ευθυνών. Είναι όμως δικό μου ζήτημα η υπεράσπιση της υπόληψής μου, καθώς και η αντιμετώπιση ενός απαξιωτικού κλίματος που οι έμπιστοί σας αναπαράγουν» υπογραμμίζει, μεταξύ άλλων, στην επιστολή του ο κ. Μαρκόπουλος.
naftemporiki

Δεν υπάρχουν σχόλια: