www.kryfokamari.blogspot.com

Δευτέρα 10 Μαΐου 2010

Αρρώστησε πιλότος από την τέφρα - Αναστάτωση στη Γαλλία

'Ενας από τους δύο πιλότους αεροσκάφους της Αιρ Φρανς την ώρα της πτήσης αισθάνθηκε μια έντονη αδιαθεσία πουοφείλεται στην ηφαιστειακή σκόνη που προέρχεται από την Ισλανδία, ανακοινώθηκε από το συνδικάτο αεροπόρων της Γαλλίας.


Το αεροσκάφος πάντως που προέρχονταν από το Περπινιάν (νότια) με προορισμό το Παρίσι, πραγματοποίησε κανονικά την πτήση και
έφτασε ομαλά στη γαλλική πρωτεύουσα.

Ο πιλότος ένοιωσε αδιαθεσία την ώρα που το αεροπλάνο πετούσε πάνω από τη ζώνη του κεντρικού ορεινού όγκου της Γαλλίας, αναφέρεται στην ανακοίνωση του συνδικάτου και προστίθεται: "Εκείνη τη στιγμή υπήρχε μια έντονη μυρωδιά θείου με αποτέλεσμα ένας από τους πιλότους να αισθανθεί αδιαθεσία".

"Το φαινόμενο (η μυρωδιά του θείου) ήταν αισθητό μόνο στο πιλοτήριο και όχι στην καμπίνα των επιβατών, οι επιβάτες δεν αντιλήφθηκαν τίποτε", καταλήγει η ανακοίνωση.

Μετά την προσγείωσή του στο Παρίισι το αεροπλάνο εξετάστηκε εξονυχιστικά από ειδικούς και δεν διαπιστώθηκε κανένα πρόβλημα τεχνικό ούτε στα εξωτερικά του τμήματα ούτε στις μηχανές που να επιτρέπει να συνάγεται το συμπέρασμα ότι πέρασε πάνω από το ηφαιστειακό νέφος, αναφέρεται σε ανακοίνωση της Αιρ Φρανς.

Οι πιλότοι πάντως , μέσω του συνδικάτου τους, δηλώνουν ότι αρνούνται στο εξής να εκτελούν πτήσεις που ενδέχεται να τους οδηγήσουν πάνω από το ηφαιστειακό νέφος.
newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια: