Η Ελλάδα σφίγγει το ζωνάρι της φτώχειας και αναμένεται ν' ανοίξει και νέες τρύπες.
Η κυβέρνηση αυξάνει τους φόρους, μειώνει τις αποδοχές και ψάχνει, λέει, να βγάλει από τη μύγα ξίγκι. ΄Εχει ξεχάσει, όμως, ένα δημόσιο κτίριο, με επτά ορόφους, στο κέντρο των Βρυξελλών, Montoyez 25, ανήκει στο υπουργείο Εξωτερικών και το διαχειρίζεται η Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου.
Στέγαζε τη Μόνιμη Ελληνική Αντιπροσωπεία, που μεταστεγάστηκε, και παραμένει άδειο και
άχρηστο. Με την αξιοποίηση του εγκαταλειμμένου κτιρίου η κυβέρνηση, βέβαια, δεν πρόκειται ν' αντικαταστήσει τον πολυσυζητούμενο μηχανισμό στήριξης της ευρωζώνης και του ΔΝΤ.
Μπορεί, όμως, να καλύψει ορισμένες στοιχειώδεις ανάγκες και να συμπληρώσει κάποια πενιχρά, αλλά ζωτικά έσοδα στον ελληνικό κορβανά. Αλλά και ν' αποδείξει ότι υπολογίζει και τα τελευταία λεπτά του ευρώ, όχι όσα πάνε και όσα έρχονται.
Και είναι πολλές οι ανάγκες που έχουν οι Ελληνες στις Βρυξέλλες. Αυτό όμως που τους πονεί πολύ είναι η στέγαση του ελληνικού σχολείου. Θα έπρεπε να ήταν η βιτρίνα του ελληνικού πολιτισμού στις Βρυξέλλες. Και για πολλά χρόνια μετακομίζει από το ένα ακατάλληλο κτίριο στο άλλο σε κακόφημες συνοικίες.
Για πολλά χρόνια οι ΄Ελληνες μετανάστες χτυπάνε την πόρτα του υπουργείου Παιδείας χωρίς αποτέλεσμα. Αυτή τη φορά ανακάλυψαν το άδειο κι άχρηστο επταώροφο ελληνικό κτίριο. Κι έσπευσαν να ζητήσουν να στεγάσει το σχολείο. Είναι οι σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων, οι εκπαιδευτικοί, ακόμη και η συντονίστρια του υπουργείου Παιδείας στις Βρυξέλλες, που έχουν υπογράψει μ' αισιοδοξία το αίτημά τους: να στεγαστεί το σχολείο στους τρεις ορόφους του κτιρίου και οι άλλοι τέσσερις να καλύψουν άλλες ελληνικές υπηρεσίες ή να ενοικιαστούν.
Μια λογική πρόταση, που έπρεπε ν' απασχολήσει όχι μόνο το υπουργείο Παιδείας, αλλά και το Εξωτερικών και το Οικονομικών. Κι εκείνα, όμως, δεν απάντησαν. Οι ΄Ελληνες μετανάστες αναγνωρίζουν ότι η υπουργός Παιδείας έχει αναλάβει τον άθλο της ανανέωσης και ν' αποδείξει ότι ανταποκρίνεται με τη μετονομασία του υπουργείου σε «διά βίου μάθησης». Αλλά αυτό, λένε, σημαίνει και τη «διά βίου» εγκατάλειψη του σχολείου στις Βρυξέλλες;
Υποστηρίζουν ότι η στέγαση του σχολείου στο εγκαταλειμμένο επταώροφο κτίριο μπορεί να γίνει με μια απλή συμφωνία με το υπουργείο Εξωτερικών. Και πιστεύουν ότι αξίζουν μια ενημέρωση. Είναι και μια ενίσχυση της ελληνικής αξιοπιστίας, που η κυβέρνηση αγωνίζεται ν' αποκαταστήσει. Να αξιοποιήσει την κτηματική της περιουσία...
enet
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου