www.kryfokamari.blogspot.com

Δευτέρα 10 Μαΐου 2010

Ικανοποίηση ΔΝΤ και G7 για τα μέτρα Ε.Ε και ΕΚΤ

Ο διευθυντής του ΔΝΤ Ντομνίκ Στρος-Καν χαιρέτισε τα μακρόπνοα μέτρα που έλαβαν η ΕΕ και η ΕΚΤ για τη στήριξη των απειλούμενων οικονομιών της Ευρωζώνης και τόνισε πως το Ταμείο θα συμμετάσχει με χρηματοδότηση χωρών ανά περίσταση.


«Το ΔΝΤ θα αναλάβει τον ρόλο του, προς το συμφέρον της διεθνούς κοινότητας, αντιμετωπίζοντας τις υπάρχουσες προκλήσεις», τονίζει στο ανακοινωθέν του ο Στρος-Καν.

«Αναμένουμε πως δική μας οικονομική βοήθεια θα είναι ευρεία σε αναλογία με τις πρόσφατες συνεννοήσεις μας με την Ευρώπη». Νωρίτερα χθες το
ΔΝΤ είχε επικυρώσει την εκταμίευση 30 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα για να αντιμετωπισθεί το χρέος της.

Παράλληλα, η Ομάδα G7 των πλέν βιομηχανικών χωρών χαιρετίζει σε σημερινό της ανακοινωθέν «τη δράση» που αποφασίσθηκε στις Βρυξέλλες από την Ευρωζώνη για να στηριχθούν οι χώρες μέλη της που αντιμετωπίζουν δυσκολίες και για να εξασφαλισθεί «η οικονομική σταθερότητα».

«Τα μέτρα τούτα θα προσφέρουν μία ισχυρή συνεισφορά στην οικονομική σταθερότητα και θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμασθε για να κρηπιδώσουμε την σταθερότητα, την ανάκαμψη και την ανάκαμψη», τονίζεται στο ανακοινωθέν της.

Η G7 χαιρετίζει επίσης και τη «δέσμευση» που έλαβαν οι χώρες της Ευρωζώνης για τη συμμετοχή του ΔΝΤ στον ευρωπαϊκό μηχανισμό σταθερότητας και εξέφρασε την υποστήριξή της προς τα μέτρα που ανακοίνωση η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα

Η Ομάδα εξάλλου υπογραμμίζει «τον σημαντικό ρόλο του συντονισμού ανάμεσα στις κεντρικές τράπεζες της G7», οι οποίες έχουν δεσμευθεί να ενεργοποιήσουν τους μηχανισμούς συναλλαγματικής ανταλλαγής (swap). Στόχος του μέτρου αυτού είναι να εξασφαλισθεί η απρόσκοπτη τροφοδότηση των ευρωπαϊκών τραπεζών σε δολάρια.

«Σύντομα, θα λάβει ανάλογες αποφάσεις και η Κεντρική Τράπεζα της Ιαπωνίας», τόνισε η G7.
naftemporiki

Δεν υπάρχουν σχόλια: