www.kryfokamari.blogspot.com

Δευτέρα 10 Μαΐου 2010

Συμβούλιο ΕΚΟΦΙΝ: Δήλωση Παπακωνσταντίνου

Σήμερα υπογράφηκε η δανειακή σύμβαση ανάμεσα στην Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τα 80 δισ. Ευρώ του μηχανισμού στήριξης, δήλωσε ο υπουργός οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου μετά την ολοκλήρωση των εργασιών του Συμβουλίου ECOFIN που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες.


Ο υπουργός οικονομικών τόνισε παράλληλα, ότι σήμερα αποφασίστηκε στο Διοικητικό Συμβούλιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου η έγκριση του δανείου των 30 δισ. Ευρώ για τη χώρα μας και ανέφερε ότι τις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσει η εκταμίευση του πρώτου μέρους των δανείων αυτών από την ΕΕ και το ΔΝΤ έτσι ώστε η χώρα να μην έχει κανένα απολύτως πρόβλημα για τις δανειακές της ανάγκες και την εξυπηρέτηση του χρέους της αυτό το μήνα και βεβαίως και τους υπόλοιπους.

Οπως σημείωσε ακόμη ο Γ. Παπακωνσταντίνου , στο
Συμβούλιο ΕΚΟΦΙΝ αποφασίστηκε αν ζητηθεί από την Ισπανία και την Πορτογαλία μεγαλύτερη δημοσιονομική προσαρμογή για το 2010 και το 2011 με μέτρα που θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες και αποφασίστηκε η δημιουργία ενός μηχανισμού 500 δισ. Ευρώ για την Ευρώπη στο σύνολό της στο οποίο θα προστεθούν πόροι από το ΔΝΤ , ένας μηχανισμός ο οποίος, όπως ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών , θα λειτουργήσει με τους ίδιους όρους όπως λειτουργεί και ο μηχανισμός για τη στήριξη της Ελλάδας.
naftemporiki

Δεν υπάρχουν σχόλια: