www.kryfokamari.blogspot.com

Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

Κοινωνικές αναταραχές και εντάσεις βλέπει ο Σόρος στην Ελλάδα


Έντονα επικριτικός εμφανίστηκε ο γνωστός μεγαλοεπενδυτής Τζόρτ Σόρος απέναντι στους ηγέτες της Ευρωζώνης για ακόμα μια φορά.

Ο Σόρος κατηγόρησε τους Ευρωπαίους ηγέτες ότι δεν ξέρουν να χειρίζονται τις αγορές , ότι άργησαν ξανά και ότι δεδομένης της δυναμικής της κρίσης έκαναν λίγα για ακόμη μια φορά.

Μιλώντας κατά την διάρκεια δείπνου που οργάνωσε η Pi Capital την Πέμπτη έδωσε «ζωή» από μια μέρα μέχρι τρεις μήνες στην συμφωνία που επιτευχθεί στην Σύνοδο στις 26 Οκτωβρίου και χαρακτήρισε προσωρινή την ανακούφιση για τις αγορές.

Για την Ελλάδα επισήμανε πως το χρέος της είναι πολύ μεγάλο και εξακολουθεί να αυξάνεται και ότι η χώρα έχει ουσιαστικά χρεοκοπήσει , ενώ η συμφωνία για «κούρεμα» κατά 50% θα μειώσει το χρέος
μόνο κατά 20%.

Επίσης, υποστήριξε ότι η ύφεση της ελληνικής οικονομίας δεν θα αντιμετωπιστεί άμεσα, κάτι που θα προκαλέσει μεγάλες κοινωνικές αναταραχές και εντάσεις στην Ελλάδα.

Ο Τζορτζ Σόρος τέλος υποστήριξε ότι πολλές τράπεζες ίσως αρνηθούν να πάρουν μέρος εθελοντικά στο κούρεμα, περιμένοντας να δουν τις διακυμάνσεις των ασφαλίστρων κινδύνου (CDS) που έχουν στην κατοχή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: