www.kryfokamari.blogspot.com

Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

Αλέξης Τσίπρας : Aπαραίτητες οι εκλογές για τη λειτουργία της Δημοκρατίας


Τη διεξαγωγή εκλογών θεωρεί ως διέξοδο προκειμένου να εκτελείται ομαλά η λειτουργία του πολιτεύματος, ο πρόεδρος του Συνασπισμού, Αλέξης Τσίπρας.


Σε δηλώσεις που έκανε μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε εγκληματικές τις αποφάσεις της κυβέρνησης Παπανδρέου. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, αυτές «διαλύουν την κοινωνική εντολή, συρρικνώνουν τη λαϊκή κυριαρχία και εκφυλίζουν την ίδια δημοκρατία».


Στη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας δε δίστασε να εκφράσει τον προβληματισμό του σχετικά με την αναντιστοιχία
μεταξύ της ασκούμενης πολιτικής και της κοινωνικής βούλησης.


Νωρίτερα ο πρόεδρος του Σύριζα αναφέρθηκε στην «ανάγκη ανάληψης πρωτοβουλιών, για να προλάβουμε τις εξελίξεις, για να μην βρισκόμαστε μπροστά σε δυσάρεστα γεγονότα που ορισμένες φορές αδικούν και πρόσωπα και θεσμούς, αλλά και την ίδια την Δημοκρατία μας», κατά την ώρα της προσέλευσης του στη συνάντησή με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.

Ο κ. Τσίπρας, έκανε λόγο για την οργή του λαού δηλώνοντας πως «Υπάρχει μια αίσθηση κατάφωρης αδικίας, ταπείνωσης και λεηλασίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: