www.kryfokamari.blogspot.com

Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από αύριο στα Τέμπη


Αρχίζουν αύριο 1η Νοεμβρίου, οι εργασίες καθαρισμού και συντήρησης των μέτρων βραχοπροστασίας στην κοιλάδα των Τεμπών, που θα έχουν ως αποτέλεσμα είτε την ολιγόωρη διακοπή της κυκλοφορίας ορισμένες μέρες του μήνα, είτε την πλήρη απαγόρευσή της για 12 μέρες από τις 14 έως τις 25 Νοεμβρίου.

Οι εργασίες γίνονται με ευθύνη της αναδόχου εταιρείας του έργου και τη συμμετοχή 20μελους ομάδας αλπινιστών. Οι έλεγχοι όπως έχει ανακοινωθεί από την εταιρεία θα είναι εξαμηνιαίοι και η διάρκεια τους θα εξαρτάται κάθε φορά από την αξιολόγηση της κατάστασης που επικρατεί στην περιοχή.

Από την Αστυνομική Διεύθυνση Λάρισας, έχουν ήδη ανακοινωθεί οι εναλλακτικές διαδρομές που
μπορούν να χρησιμοποιούν οι οδηγοί είτε από τα παράλια του νομού Λάρισας είτε μέσω Ελασσόνας.

Για πρώτη φορά επίσης, η Τροχαία Λάρισας προέβλεψε για τη δημιουργία σημείων στάθμευσης για τους οδηγούς. Μάλιστα και η Αστυνομική Διεύθυνση, συστήνει στους οδηγούς, για τις ημέρες που θα σημειωθεί ολιγόωρη διακοπή της κυκλοφορίας, να χρησιμοποιούν τους χώρους στάθμευσης μέχρι να ανοίξουν και πάλι τα Τέμπη, παρά τις εναλλακτικές διαδρομές που είναι χρονοβόρες.

Όπως ανακοινώθηκε, τα οχήματα με κατεύθυνση προς Θεσσαλονίκη θα μπορούν να σταθμεύουν στη Βιομηχανική Περιοχή Λάρισας, και όσα κινούνται στην αντίθετη κατεύθυνση, στα διόδια Λεπτοκαρυάς και λίγο πριν τα διόδια Πυργετού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: