www.kryfokamari.blogspot.com

Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

Ανυποχώρητοι οι ιδιοκτήτες ταξί


Ανικανοποίητοι αποχώρησαν οι ιδιοκτήτες ταξί από το υπουργείο Μεταφορών, όπου πραγματοποιήσαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά του ανοίγματος του κλάδου τους, υπό τους όρους που έχει θέσει ο αρμόδιος υπουργός Γιάννης Ραγκούσης.

Εκπρόσωποί τους είχαν συνάντηση με το γ.γ. του υπουργείου Αριστείδη Μπουρδαρά. Ωστόσο, όπως δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ Θύμιος Λυμπερόπουλος, οι κόκκινες γραμμές παραμένουν. Τονίζοντας την αντίθεση του κλάδου στο επίμαχο σχέδιο νόμου, σημείωσε μάλιστα ότι αυτό θα χρειαστεί να περάσει «πάνω από τα πτώματά τους».

Επιπλέον, ο κ. Λυμπερόπουλος χαρακτήρισε έκπληξη το γεγονός ότι οι αυτοκινητιστές έγιναν δεκτοί από αξιωματούχο του υπουργείου και εξέφρασε την ελπίδα ο κ. Ραγκούσης να συζητήσει
μαζί τους από την αρχή.

Οπως είπε, ο κ. Μπουρδάρας τους διαβεβαίωσε ότι θα συνεχιστεί ο διάλογος με την πολιτική ηγεσία. «Ελπίζουμε να λένε αλήθεια αυτή τη φορά», σημείωσε χαρακτηριστικά και επανέλαβε ότι οι ιδιοκτήτες ταξί είναι αποφασισμένοι να παλέψουν μέχρι τελικής πτώσης για να ανατρέψουν αυτήν την πολιτική, η οποία οδηγεί σε αφανισμό το επάγγελμά τους και χιλιάδες οικογένειες.

Ανακοίνωσε ακόμη ότι η Ομοσπονδία τους θα επιχειρήσει να έλθει σε επαφή με άλλες επαγγελματικές ομάδες, όπως δικηγόροι, φαρμακοποιοί, μηχανικοί, συμβολαιογράφοι και άλλοι, που θίγονται από την απελευθέρωση του επαγγέλματός τους, ώστε να δημιουργήσουν ένα αρραγές και ισχυρό μέτωπο, για «ανατροπή της κυβερνητικής πολιτικής ή και αυτής της κυβέρνησης».

Τέλος, ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ έκανε γνωστό ότι οι αυτοκινητιστές δίνουν αύριο -δεύτερη ημέρα της απεργίας τους- νέο ραντεβού στις 17.00 έξω από τα γραφεία του ΣΑΤΑ, από όπου θα πραγματοποιήσουν πορεία προς τη Βουλή.

Eκτός από τους ιδιοκτήτες ταξί, έξω από το υπουργείο Μεταφορών συγκεντρώθηκαν σήμερα και οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς, οι οποίοι απεργούν διαμαρτυρόμενοι για την εργασιακή εφεδρεία και τις μετατάξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: