www.kryfokamari.blogspot.com

Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

«Στις αρχές τις επόμενες ώρες ο Μ.Ψωμιάδης»


Στις αρχές αναμένεται να παρουσιαστεί εντός των επόμενων ωρών ο Μάκης Ψωμιάδης, σύμφωνα με το συνήγορό του Χρήστο Στάθη.

«Ο κ. Ψωμιάδης θα προχωρήσει σε αυθόρμητη προσέλευση εντός των επόμενων ωρών. Έχει ορισμένες υποθέσεις να τακτοποιήσει», δήλωσε στο Novasport FM ο κ. Στάθης και πρόσθεσε για τον πελάτη του: «Είναι άποψή μου και δεν σηκώνω μύγα στο σπαθί μου. Δεν έχει καμία συμμετοχή στο σκάνδαλο».

«Αγκαλιά με τη δικογραφία έβγαλα το καλοκαίρι. Καλό είναι να εξυγιανθεί το ελληνικό ποδόσφαιρο, αν κριθεί ότι κάτι κακό συμβαίνει σε αυτό. Και αυτό θα το κρίνουν οι εισαγγελείς», ανέφερε μεταξύ άλλων ο δικηγόρος του Μάκη Ψωμιάδη.

Σημειώνεται ότι μετά την απόφαση του δικαστικού συμβουλίου για την προφυλάκισή του ο κατηγορούμενος για την υπόθεση των στημένων αγώνων αναζητήθηκε από την Ασφάλεια σε σπίτια
που χρησιμοποιεί, χωρίς ωστόσο να καταστεί δυνατός ο εντοπισμός του.

Eπικριτική απέναντι στην στάση του ανακριτή για τη μη προφυλάκιση του Μάκη Ψωμιάδη, είναι η Εισαγγελέας κ. Θεοδωροπούλου στην πρόταση που υπέβαλε στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών.


Χαρακτηριστική είναι η διατύπωση που χρησιμοποιεί η Εισαγγελέας: «Ο ίδιος ο 9ος τακτικός ανακριτής πρότεινε σε βάρος του κατηγορούμενου την επιβολή επαχθών περιοριστικών όρων, θεωρώντας ότι συντρέχουν σε βάρος του σοβαρές ενδείξεις ενοχής, ενώ παράλληλα δεν τον κρίνει ύποπτο φυγής καίτοι ο ίδιος εξέδωσε σε βάρος του Π. Ψωμιάδη ένταλμα συλλήψεως δυνάμει του οποίου συνελήφθη και ζήτησε την έκδοση διεθνούς εντάλματος συλλήψεως το οποίο και εκδόθηκε σε βάρος του τελευταίου ο οποίος φυγοδικούσε επί τρίμηνον. Εκανε δε προπαρασκευαστικές πράξεις για να διευκολύνει τη φυγή του εκμισθώνοντας κι άλλη οικία ουδόλως δε προέκυψε η πρόθεσή του να εμφανιστεί "αυτοβούλως", ως διατείνεται».


Η εισαγγελική λειτουργός με την πρότασή της εισέρχεται και στην ουσία της υπόθεσης, αντικρούοντας τα επιχειρήματα Ψωμιάδη σε ό,τι αφορά τις καταγεγραμμένες συνομιλίες.

«Ο ισχυρισμός του κατηγορούμενου ότι δεν έχει γίνει συγκριτική εξέταση των φωνητικών εγγραφών, προκειμένου να δύναται να κριθεί αν η φωνή είναι πράγματι δική του κι αν οι διάλογοι είναι πλήρεις ή αποσπασματικοί, δεν κρίνεται βάσιμος τόσο από νομικής όσο και ουσιαστικής απόψεως καθόσον αποδέχεται στην από 20-9-2011 απολογία του ότι έλαβαν χώρα οι διάλογοι αυτοί απλά δίδει διαφορετική ερμηνεία από την κατηγορούσα αρχή, η δε δειγματοληψία και ταύτιση της φωνής των συνομιλούντων για τον έλεγχο της γνησιότητας αυτών δεν κρίνεται πάντοτε αναγκαία ιδία αν το περιεχόμενο των συνομιλιών επιβεβαιώνεται και από άλλα αποδεικτικά μέσα...», τονίζει η κ. Θεοδωροπούλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: