www.kryfokamari.blogspot.com

Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

Κανονικά τα μέσα μεταφοράς έως τα τέλη της εβδομάδας


Λήγει, για αυτήν την εβδομάδα τουλάχιστον, η ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού, καθώς από αύριο Πέμπτη έως και τα τέλη της εβδομάδας τα μέσα μαζικής μεταφοράς θα κινηθούν κανονικά. Οι εργαζόμενοι στα μέσα σταθερής τροχιάς Μετρό Ηλεκτρικός, Τραμ) δεν κατέληξαν σε απόφαση για συνέχιση των κινητοποιήσεων, αυτή την εβδομάδα.

Τη Δευτέρα όμως θα συνεδριάσουν εκ νέου προκειμένου να καθορίσουν την περαιτέρω πορεία τους και με σκοπό να συντονίσουν τις ενέργειές τους, δημιουργώντας κοινό μέτωπο, με τους εργαζόμενους στα Λεωφορεία και τα τρόλεϊ.  Όπως είναι ήδη γνωστό, τα λεωφορεία θα ακινητοποιηθούν τη Δευτέρα για τουλάχιστον 6 ώρες 11:00-17:00, για να πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι νέα Γενική Συνέλευση.

Σήμερα, οι μετακινήσεις γίνονται με ιδιαίτερη δυσκολία, κυρίως για όσους δεν διαθέτουν δικό τους μεταφορικό μέσο, καθώς όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς είναι ακινητοποιημένα, ενώ δεν
κυκλοφορούν και ταξί. Ταλαιπωρία όμως υπέστησαν και όσοι μετακινήθηκαν με το αυτοκίνητό τους, κυρίως νωρίς το πρωί. Και το απόγευμα πάντως πολύ αυξημένη ήταν (γύρω στις 5 και μισή) η κίνηση στην είσοδο Αθηνών-Λαμίας από κόμβο Καλυφτάκη, στην οδό Φιλλελήνων, στην άνοδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, στην άνοδο και την κάθοδο της Λεωφόρου Κηφισίας και στην Β. Κωνσταντίνου.

Οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς απεργούν αντιδρώντας στο προωθούμενο καθεστώς της εργασιακής εφεδρείας.

Σε 48ωρη απεργία προχωρούν σήμερα και αύριο και οι ιδιοκτήτες ταξί κατά της πλήρους απελευθέρωσης του επαγγέλματός τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: