www.kryfokamari.blogspot.com

Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

Κανονικά κυκλοφορούν αύριο λεωφορεία-τρόλεϊ

Στις 6 το απόγευμα συνεδριάζουν οι εργαζόμενοι σε Μετρό, ΗΣΑΠ και Τραμ για να αποφασίσουν ποια στάση θα κρατήσουν τις επόμενες μέρες κι αν θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους.

Κανονικά κυκλοφορούν αύριο λεωφορεία και τρόλεϊ, ενώ θα συνεχίσουν την απεργία τους τα ταξί.

Υπενθυμίζεται πως την ερχόμενη Δευτέρα, οι εργαζόμενοι σε λεωφορεία και τρόλεϊ έχουν γενική συνέλευση για να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους.

Στο μεταξύ, ολοκληρώθηκε το μεσημέρι η συγκέντρωση που πραγματοποίησαν οι ιδιοκτήτες ταξί, μαζί με εργαζόμενους στις αστικές συγκοινωνίες, έξω από το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

Ο πρόεδρος της ΣΑΤΑ Θύμιος Λυμπερόπουλος ανέβασε και πάλι τους τόνους προειδοποιώντας τον υπουργό Μεταφορών Γιάννη Ραγκούση ότι για να περάσει το σχέδιο νόμου, έτσι όπως το έχει
εξαγγείλει, «θα πρέπει πρώτα να περάσει πάνω από 50.000 πτώματα».

Επίσης, ανακοίνωσε ότι το συνδικάτο τους θα επιχειρήσει να έλθει σε επαφή με άλλες επαγγελματικές ομάδες, όπως για παράδειγμα δικηγόροι, φαρμακοποιοί, και μηχανικοί αλλά και όσοι ακόμα θίγονται από την απελευθέρωση του επαγγέλματός τους, ώστε να δημιουργήσουν ένα ισχυρό μέτωπο για είτε για την ανατροπή της κυβερνητικής πολιτικής είτε της κυβέρνησης, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Αντιπροσωπεία των ιδιοκτητών συναντήθηκε με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου, Αριστείδη Μπουρδάρα, ο οποίος, σύμφωνα με τον κ. Λυμπερόπουλο, τους διαβεβαίωσε ότι θα συνεχιστεί ο διάλογος με την πολιτική ηγεσία.

Πορεία ετοιμάζουν αύριο το απόγευμα οι ιδιοκτήτες ταξί. Θα ξεκινήσουν από τα γραφεία του ΣΑΤΑ, θα κάνουν συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος και στη συνέχεια πορεία προς τη Βουλή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: