www.kryfokamari.blogspot.com

Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

Κλείδωσε εφεδρεία και νέο μισθολόγιο

Τελείωσε πριν από λίγο ευρεία κυβερνητική σύσκεψη εφ’ όλης της ύλης υπό τον πρωθυπουργό στο γραφείο του στη Βουλή, με τη συμμετοχή υπουργών όπως η Α. Διαμαντοπούλου, ο Χάρης Καστανίδης και ο Δ. Ρέππας.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι συζητήθηκε αναλυτικά η εφαρμογή του θεσμού της εφεδρείας στο στενό και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, έτσι ώστε αύριο στο υπουργικό συμβούλιο (όπου συζητείται η εφεδρεία και το ενιαίο μισθολόγιο) να υπάρξουν συγκεκριμένες ανακοινώσεις, δηλαδή ποιους οργανισμούς θα αφορά και ποιο αριθμό υπαλλήλων.

Επιπλέον, φαίνεται ότι τέθηκαν επί τάπητος θέματα Παιδείας (όχι μόνο η εφαρμογή του νόμου για τα ΑΕΙ) και συνεργασίας με τους «καλλικρατικούς δήμους» για την προώθησή τους.

Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν (και από εδώ προκύπτει μάλλον και η είδηση) ότι ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε ιδιαιτέρως ανήσυχος για το γεγονός ότι πολλοί νόμου που έχουν ψηφιστεί δεν
εφαρμόζονται, κάτι που φέρεται να του έθεσε και η Α. Μέρκελ στην κατ’ ιδίαν συζήτηση που είχαν χθες στο Βερολίνο.

Γι΄ αυτό το λόγο, το Μαξίμου προσανατολίζεται να συγκροτήσει ομάδα παρακολούθησης εφαρμογής των νόμων υπό την εποπτεία της επικεφαλής της Γενικής Γραμματείας του Μαξίμου και στενής συνεργάτιδας του κ. Παπανδρέου, Ρεγγίνα Βάρτζελη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: