www.kryfokamari.blogspot.com

Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

Τετράωρη στάση εργασίας σε μετρό και ηλεκτρικό


Χωρίς μετρό και ηλεκτρικό σιδηρόδρομο θα παραμείνει από τις 12 το μεσημέρι έως τις 4 το απόγευμα η Αθήνα, λόγω στάσης εργασίας των εργαζομένων οι οποίοι θα πραγματοποιήσουν γενικές συνελεύσεις προκειμένου να αποφασίσουν την πορεία των κινητοποιήσεών τους.

Οι ηλεκτροδηγοί των Γραμμών 1,2,3 (πρώην Α.Μ.Ε.Λ. - Η.Σ.Α.Π.) της ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε., όπως αναφέρουν σε κοινή ανακοίνωσή τους, ζητούν την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, κατάρτιση ρεαλιστικού και σύγχρονου Κανονισμού Εργασίας, εφαρμογή οργανογράμματος τα οποία θα αποτυπώνουν τις ανάγκες της νέας Εταιρείας και των εργαζόμενων σε αυτήν, με γνώμονα την
αξιοκρατία, τη διαφάνεια και την υπευθυνότητα.

«Βρισκόμαστε σε μια διαρκή μάχη ενάντια στους ξενόφερτους και άδικους νόμους που υπερψηφίζει η κυβέρνηση, δίχως να προσμετράται ο ανθρώπινος παράγοντας, αφού τα πάντα υπολογίζονται σε αριθμούς και "οικονομικά μεγέθη"», σημειώνουν και προσθέτουν ότι «με τον ν. 3920/2011, κάποιοι επιδιώκουν να ''επιλύσουν'' το πάζλ που λέγεται "ελληνικό πρόβλημα". Επειδή όμως, φυσικά, τις συνέπειες τις εισπράττουν οι εργαζόμενοι, έχουμε χρέος να υψώσουμε τη φωνή μας και να αναδείξουμε ότι υπάρχουν βασικά στοιχεία τα οποία δεν απεμπολούνται υπό το πρόσχημα της δήθεν εξυγίανσης».

Δεν υπάρχουν σχόλια: