www.kryfokamari.blogspot.com

Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

ΝΔ: «Σαφής προειδοποίηση» προς την κυβέρνηση η αναχώρηση της τρόικας


Επίθεση στην κυβέρνηση, με αφορμή τις ανακοινώσεις του υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου, εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Μιχελάκης, τονίζοντας πως «επιβεβαιώθηκε ότι η αναχώρηση εκείνη ήταν ''σαφής προειδοποίηση'' προς την κυβέρνηση να αφήσει τα επικοινωνιακά τεχνάσματα».

Παράλληλα, ο κ. Μιχελάκης ανέφερε ότι η Νέα Δημοκρατία θα περιμένει τις συγκεκριμένες αποφάσεις της κυβέρνησης για τις αποκρατικοποιήσεις και την αναδιάρθρωση φορέων του Δημοσίου, την εργασιακή εφεδρεία, το ενιαίο μισθολόγιο, την πλήρη απελευθέρωση επαγγελμάτων, για να τοποθετηθεί αναλυτικά.

Υπενθύμισε ότι η Νέα Δημοκρατία, για παράδειγμα, δεν συνδύαζε το θεσμό της εργασιακής εφεδρείας με απολύσεις, για λόγους, που με σαφήνεια έχει αναπτύξει. Ενώ στο θέμα της απελευθέρωσης των ταξί «η Νέα Δημοκρατία επιμένει στη θέσπιση πληθυσμιακών κριτηρίων, σε μια λύση δηλαδή, που -όπως πρόσφατα αποκάλυψε και ο πρώην αρμόδιος υπουργός κ. Ρέππας- η τρόικα
ήταν απολύτως σύμφωνη».

«Παρακολουθήσαμε, χθες, και δεύτερο ...''πρωθυπουργικό'' διάγγελμα, σε λίγες μέρες, από τον υπουργό Οικονομικών και αντιπρόεδρο της κυβέρνησης. Όπου αποκαλύφθηκε πανηγυρικά, ότι ο κ. Βενιζέλος έλεγε ψέματα την περασμένη Τετάρτη, όταν διαβεβαίωνε τον ελληνικό λαό πως οι διαπραγματεύσεις με την τρόϊκα ''δεν διακόπηκαν'' και ότι η ξαφνική αναχώρησή της από την Αθήνα ήταν δήθεν... ''προγραμματισμένη''», σημείωσε ο εκπρόσωπος της ΝΔ.

Σύμφωνα με τον κ. Μιχελάκη, οι χθεσινές δηλώσεις Βενιζέλου αποτελούν μιαν ακόμα θλιβερή επικοινωνιακή διαχείριση, επισημαίνοντας πως «μας ανήγγειλε ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει εσπευσμένα σε εκείνα που, έως χθες, φαινόταν σαν να θέλει να αποφύγει, ενώ προηγουμένως είχε υπογράψει».

Δεν μας εξήγησε, πρόσθεσε ο κ. Μιχελάκης, «αν ήταν σωστά, γιατί τα απέφευγε ως σήμερα; Κι αν ήταν λάθος, γιατί χθες τα εξήγγειλε, υποσχόμενη μάλιστα ταχύτερους ρυθμούς απ’ ό,τι είχε αρχικά δεσμευτεί; Και τελικά, γιατί τα προσυπέγραψε, αν είχε πρόβλημα; Και γιατί δεν τα έκανε προηγουμένως, αν δεν είχε πρόβλημα;».

«Το ''γιατί αυτή η πολιτική δεν οδηγεί πουθενά'', δεν χρειάζεται να του το πούμε εμείς. Του το λέει με ενυπόγραφο άρθρο του ο... αδελφός του Πρωθυπουργού», τόνισε ο εκπρόσωπος της ΝΔ, ενώ επισήμανε ότι «η κυβέρνηση δεν μπορεί να ασκήσει πολιτική και εξαντλείται σε επικοινωνιακά τεχνάσματα. Μόνο που τώρα έχει χάσει το ταλέντο της και στην κοροϊδία».

Ο κ. Μιχελάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «αντί να διαπραγματευθεί με τους εταίρους μας, για αλλαγή μιας αποτυχημένης συνταγής, προσπαθεί να ξεγελάσει τον ελληνικό λαό και μεταθέτει ουσιαστικά το κόστος της αποτυχίας της, και πάλι, στις πλάτες των πολιτών. Μόνο που δεν πείθει πια κανένα».

«Δυστυχώς, αυτή η κυβέρνηση διαχειρίζεται τις τύχες της χώρας σε μια τόσο δύσκολη στιγμή, με έναν πρωθυπουργό που απλώς προεδρεύει», κατέληξε ο κ. Μιχελάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: