www.kryfokamari.blogspot.com

Τρίτη 5 Απριλίου 2011

Γ. Παπανικολάου: Χρειαζόμαστε αναπτυξιακή πολιτική


«Αναπτυξιακές πολιτικές χρειαζόμαστε, όχι αναδιπλώσεις και συζητήσεις για αναδιαρθρώσεις» υπογράμμισε σε τοποθέτησή του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σχετικά με την τρέχουσα οικονομική συγκυρία στη χώρα μας, ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Γ. Παπανικολάου.

Σχολιάζοντας τα συμπεράσματα της τελευταίας Συνόδου Κορυφής, ο κ. Παπανικολάου παρατήρησε ότι «η σαφής πρόβλεψη δυνατότητας κράτους μέλους να προβεί σε αναδιάρθρωση χρέους μετά το 2013 αποτελεί ξεκάθαρη υπαναχώρηση από την αρχική θέση της Ε.Ε. όταν ξέσπασε η κρίση, ότι δηλαδή αναδιάρθρωση χρέους θα αποκλεισθεί με κάθε κόστος».

«Και ήδη στην Ελλάδα», πρόσθεσε, «και πάλι ανακινείται η σχετική συζήτηση από αναλυτές και μέσα ενημέρωσης».

«Τί συνέβη λοιπόν και άλλαξε αυτή η στάση; Καταβλήθηκε κάθε κόστος; Κάθε προσπάθεια; Μήπως τελικά εξαντληθήκαμε;», διερωτήθηκε ο κ. Παπανικολάου και συνέχισε: «Η αλήθεια είναι ότι δεν
επαληθεύονται οι προβλέψεις και οι εκτιμήσεις που έχουν γίνει. Η ύφεση βαθαίνει στην Ελλάδα αντί να ανακόπτεται. Τα κρατικά έσοδα είναι στο μείον 9% το πρώτο δίμηνο, όταν θα έπρεπε να είναι στο συν 8,5% με βάση το μνημόνιο για το 2011. Και το θλιβερότερο: η ανεργία ήδη ξεπερνά το 15%».

«Σε αυτά», κατέληξε, «η απάντηση είναι μία. Ανάπτυξη. Την βλέπουμε όμως αυτή την ανάπτυξη; Όχι».

Δεν υπάρχουν σχόλια: