www.kryfokamari.blogspot.com

Τρίτη 5 Απριλίου 2011

«Προμελετημένο» το ατύχημα Κεντέρη-Θάνου


Την ενοχή όλων των κατηγορουμένων για την υπόθεση του δηλωθέντος τροχαίου των ολυμπιονικών Κώστα Κεντέρη και Κατερίνας Θάνου, λίγο πριν την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας το 2004, ζήτησε ο εισαγγελέας Έδρας του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου.

Στην πρότασή του ο εισαγγελέας Γ. Πέτρος χαρακτήρισε «σκηνοθετημένο και προμελετημένο» το επίμαχο τροχαίο και «αβάσιμο» ακόμα και τον ισχυρισμό περί ατυχήματος, καθώς όπως είπε, από την Τροχαία δεν εντοπίστηκαν στο υποδειχθέν σημείο ίχνη πτώσης μηχανής ούτε θραύσματα, ούτε υγρά ή κάτι άλλο στο οδόστρωμα.

Όπως υποστήριξε, υπεύθυνος για την όλη σκηνοθεσία ήταν ο προπονητής των δύο αθλητών Χρήστος Τζέκος, για τον οποίο ζήτησε να μην του αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό, σημειώνοντας επίσης ότι στην κατοχή του εντοπίστηκαν απαγορευμένες ουσίες.

Αντίθετα ζήτησε να αναγνωριστεί στους αθλητές ελαφρυντικό εξαιτίας της «ψυχικής εξάρτησης» που όπως είπε, είχαν από τον προπονητή τους («είχε κυριαρχικό ρόλο στις αποφάσεις τους»). Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, ο ρόλος και η επιρροή του προπονητή στους δύο αθλητές είχε δυναμική
πατρικής εξουσίας. «Ήταν πατέρας απέναντι στους αθλητές».

Επιπλέον, ο κ. Πέτρος ζήτησε την ενοχή του γιατρού του ΚΑΤ που υπέγραψε την εισαγωγή των αθλητών, για παράβαση καθήκοντος, και την ενοχή των έξι συγκατηγορούμενων συναδέλφων του για απλή συνέργεια σε παράβαση καθήκοντος. Για όλους τους γιατρούς ο εισαγγελέας ζήτησε την αναγνώριση του ελαφρυντικού των «μη ταπεινών αιτίων», καθώς όπως είπε οδηγήθηκαν στις πράξεις τους έχοντας απέναντι τους «δύο θρύλους του αθλητισμού».

Ενοχή ζήτησε ο εισαγγελέας και για τους δύο κατηγορούμενους αυτόπτες μάρτυρες του τροχαίου, επισημαίνοντας τις πολλές αντιφάσεις στις οποίες υπέπεσαν κατά τις καταθέσεις τους.

Οι κατηγορίες, που έχουν απαγγελθεί για την υπόθεση, αφορούν -κατά περίπτωση- τα αδικήματα της ψευδούς βεβαίωσης και ηθικής αυτουργίας σε ψευδή βεβαίωση, ψευδούς κατάθεσης, παράβασης καθήκοντος ενώ ο Χ.Τζέκος βαρύνεται και για παραβάσεις του νόμου περί απαγορευμένων ουσιών.

Η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται να εκδοθεί τις επόμενες ημέρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: