www.kryfokamari.blogspot.com

Τρίτη 5 Απριλίου 2011

Εξηγήσεις για το έλλειμμα ζητεί η ΝΔ


Να ενημερώσει άμεσα τη Βουλή και το λαό σχετικά με τους λόγους για τους οποίους δεν ανακοινώθηκε έγκαιρα το ύψος του ελλείμματος του 2010, καλεί τον υπουργό Οικονομικών ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομίας της ΝΔ Χρ. Σταϊκούρας.

Όπως επισημαίνει σε σχετική του ανακοίνωση, πρόσφατες πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, αναφέρουν ότι το έλλειμμα της Γενικής Κυβέρνησης για το 2010 θα διευρυνθεί στο 10,6% του ΑΕΠ, έναντι στόχου για 9,5% του ΑΕΠ.

Στον απόηχο των πληροφοριών αυτών, υπενθυμίζει ο βουλευτής της ΝΔ, το υπουργείο Οικονομικών έσπευσε να ανακοινώσει ότι τα τελικά δημοσιονομικά στοιχεία του 2010 θα δημοσιοποιηθούν από την Eurostat στις 26 Απριλίου.

Την ίδια ώρα, προσθέτει, άλλα κράτη-μέλη της ΕΕ (π.χ. η Πορτογαλία) ανακοίνωσαν την 31η Μαρτίου, ημέρα αποστολής των στοιχείων στην Eurostat για τη Διαδικασία Υπερβολικού Ελλείμματος
(ΔΥΕ), στοιχεία για το έλλειμμά τους.

Ο κ. Σταϊκούρας υπογραμμίζει την ανάγκη για διαφάνεια και έγκαιρη ενημέρωση των πολιτών, δεδομένου ότι, όπως επισημαίνει, η όποια αύξηση του ελλείμματος έναντι του στόχου συνεπάγεται νέα μέτρα για το 2011, αλλά και του γεγονότος ότι στις 15 Απριλίου θα ανακοινωθούν οι πρόσθετες, με βάση τις τρέχουσες τάσεις, παρεμβάσεις για το 2011.

Σημειώνεται ότι στην κατεύθυνση αυτή έχει ήδη κατατεθεί σχετική ερώτηση προς τον υπουργό Οικονομικών, με την οποία ζητείται να διευκρινιστεί σε ποιο ύψος έχει διαμορφωθεί τελικά το έλλειμμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: