www.kryfokamari.blogspot.com

Τρίτη 5 Απριλίου 2011

Κανονικά τα φάρμακα στους ασφαλισμένους του ΟΠΑΔ


Κανονικά θα χορηγούν από σήμερα τα φάρμακα στους ασφαλισμένους του Οργανισμού Περίθαλψης Ασφαλισμένων Δημοσίου (ΟΠΑΔ) οι φαρμακοποιοί της Αττικής.

Η σχετική απόφαση ελήφθη αργά χθες το απόγευμα στη γενική συνέλευση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής (ΦΣΑ) και σύμφωνα με κύκλους του Συλλόγου πρόκειται για μία κίνηση καλής θέλησης προκειμένου να δοθεί τέλος στην ταλαιπωρία των ασφαλισμένων. Συγκεκριμένα, η συνέλευση αποφάσισε αναστολή της κινητοποίησης μέχρι την 1η Μαϊου, υπό την προϋπόθεση ότι μέχρι τότε, ο ΟΠΑΔ θα εξοφλήσει την οφειλή του μέχρι και τον Οκτώβριο του 2010. Μάλιστα ο διοικητής του ΟΠΑΔ, προσκόμισε έγγραφες διαβεβαιώσεις στους φαρμακοποιούς για την εξόφλησή τους.

Δεδομένων των παραπάνω, οι φαρμακοποιοί της Αττικής αποφάσισαν να συνεχίσουν την επί πιστώσει χορήγηση φαρμάκων στους δημοσίους υπαλλήλους ως την 1η Μαϊου, και αν μέχρι τότε δεν έχει υπάρξει εξόφληση του κλάδου, θα επανέλθουν στην ίδια κινητοποίηση, χωρίς απόφαση διοικητικού συμβουλίου ή γενικής συνέλευσης του Συλλόγου.

Υπενθυμίζεται ότι από την 1η Απριλίου το εμπάργκο προς τους ασφαλισμένους του ΟΠΑΔ είχε
αναστείλει και ο φαρμακευτικός σύλλογος Πειραιά.

Αντίθετα, όπως αποφασίστηκε στη Γ.Σ. του ΦΣΑ, συνεχίζεται η άρση της πίστωσης προς τα ασφαλιστικά ταμεία του ΗΣΑΠ Συμβολαιογράφων (ΤΑΣ) και Εμπορικής Τράπεζας (ΕΤΕ), μέχρι εξόφλησης του μεγαλύτερου ποσού των οφειλομένων.

«Είναι αδύνατον να σηκώνουμε όλη την οικονομική φαρμακευτική πολιτική της κυβέρνησης. Για αυτό, ελπίζοντας σε μία όσο το δυνατόν καλύτερη εξομάλυνση των οικονομικών προβλημάτων των ταμείων, παραμένουμε σε εγρήγορση για να επανέλθουμε στις κινητοποιήσεις όταν χρειαστεί και αυτό θα το κάνουμε αμέσως και χωρίς απόφαση της Γενικής Συνέλευσης, η οποία εχθές εξουσιοδότησε επ’ αυτού το Δ.Σ.», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση η οποία καταλήγει:

«Είναι η τελευταία ευκαιρία να αποδείξουν οι Κυβερνώντες, ότι πράγματι ενδιαφέρονται για τους ασφαλισμένους. Η εκ των υστέρων ευαισθησία προς αυτούς, δεν μπορεί να γίνεται πλέον πιστευτή από κανέναν, ούτε από τα ΜΜΕ, ούτε από τους πολίτες, αλλά και ούτε από όποιον θέλει να επιρρίψει για ακόμη μια φορά τις ευθύνες στους φαρμακοποιούς».

Συνεχίζουν στο ΕΚΑΒ


Εν τω μεταξύ άκαρπη απέβη η συνάντηση των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Υγείας κ. Πολύζο, με αποτέλεσμα να συνεχίζουν την επίσχεση εργασίας μέχρι και την Τετάρτη οπότε και ζήτησαν να συναντήσουν τον υφυπουργό Υγείας κ. Τιμοσίδη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: