www.kryfokamari.blogspot.com

Τρίτη 5 Απριλίου 2011

ΝΔ: Η κυβέρνηση τιμωρεί την επιχειρηματικότητα


Καμπανάκι κινδύνου για τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων κρούει η Νέα Δημοκρατία κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι με τη φορολογική της πολιτική και με την πρακτική του «δεν πληρώνω», τιμωρεί την επιχειρηματικότητα, αυξάνει τα λουκέτα στην αγορά και συντελεί στη διόγκωση της ανεργίας.

Όπως επισημαίνει σε σχετική του δήλωση ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομίας του κόμματος, Χρ. Σταϊκούρας, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου προς τρίτους τον Ιανουάριο ανήλθαν στα 4,6 δισ. ευρώ. Το γεγονός αυτό, τονίζει, αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση έχει δημιουργήσει ένα τεράστιο εσωτερικό χρέος, κηρύσσοντας ουσιαστικά μια «άτυπη» στάση πληρωμών προς ιδιώτες και επιχειρήσεις.

Την ίδια ώρα, συνεχίζει ο βουλευτής, η έκτακτη εισφορά των επιχειρήσεων έχει μονιμοποιηθεί και επηρεάζει τη βιωσιμότητα επιχειρήσεων σε περίοδο μειωμένων κερδών και περιορισμένης ρευστότητας.
«Το αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής είναι, για πρώτη φορά στην ιστορία του Χρηματιστηρίου, οι ζημιογόνες επιχειρήσεις να είναι περισσότερες από τις κερδοφόρες», τονίζει, υπενθυμίζοντας ότι 265
εισηγμένες εταιρείες εμφάνισαν ζημίες ύψους περίπου 3 δισ. ευρώ το 2010, έναντι κερδών ύψους 3,7 δισ. ευρώ το 2009.

Σύμφωνα με τον κ. Σταϊκούρα, η επίτευξη βιώσιμης ανάπτυξης προϋποθέτει την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, ωστόσο, όπως σημειώνει, η κυβέρνηση «εγκλωβισμένη στα αδιέξοδα της πολιτικής της και στις ιδεολογικές της καταβολές, πράττει ακριβώς το αντίθετο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: