www.kryfokamari.blogspot.com

Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

ΝΔ: Aναξιοποίητα τεράστια κοινοτικά κονδύλια για τις καμένες περιοχές


Καθυστερήσεις στην αξιοποίηση κοινοτικών κονδυλίων για την αποκατάσταση των καμένων περιοχών της Αττικής και της Πελοποννήσου καταλογίζει στην κυβέρνηση ο υπεύθυνος Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας της Νέας Δημοκρατίας, Κωστής Χατζηδάκης.
«Τεράστια Κοινοτικά Κονδύλια, που αφορούν στο ευαίσθητο θέμα της αποκατάστασης των καμένων περιοχών της Αττικής και της Πελοποννήσου, μένουν ανεκμετάλλευτα, λόγω αδυναμίας των κυβερνητικών παραγόντων να προωθήσουν, εδώ και 16 μήνες, τις σχετικές δράσεις. Και αυτό, παρά τις δεσμεύσεις του ίδιου του Πρωθυπουργού, αμέσως μετά την εκλογική νίκη του ΠΑΣΟΚ», αναφέρει σε δήλωσή του ο κ. Χατζηδάκης.

Όπως επισημαίνει, τα παραπάνω «παραδέχεται η ίδια η κυβέρνηση», απαντώντας σε ερώτηση που κατέθεσε για τη μη αξιοποίηση κοινοτικών πόρων ύψους 174 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία προορίζονται για την αντιμετώπιση του συγκεκριμένου προβλήματος.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον κ. Χατζηδάκη, «στην απάντηση που δίνει το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, ενώ από τη μια παραδέχεται ότι το Σεπτέμβριο του 2009 “εκδόθηκε η Υπουργική Απόφαση υλοποίησης των δράσεων του μέτρου (ΦΕΚ 1976/τ.Β’/10-9-2009)”, στη συνέχεια ομολογεί ότι δεν έγινε απολύτως τίποτα, διότι, σύμφωνα με την απάντηση, η διαδικασία
υλοποίησης του μέτρου, όπως περιγραφόταν στην Υπουργική Απόφαση που εκδόθηκε το Σεπτέμβριο του ‘09 “δε συνάδει με την τωρινή δομή των υπηρεσιών, με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή η υλοποίηση, εάν δεν γινόταν οι κατάλληλες τροποποιήσεις”».

Καταλήγοντας, λοιπόν, ο υπεύθυνος Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας της Νέας Δημοκρατίας τονίζει ότι «θεωρητικώς, τόσο η αξιοποίηση κοινοτικών κονδυλίων, όσο και η προστασία του περιβάλλοντος, είναι προτεραιότητες της κυβέρνησης. Στην πράξη, όμως, αποδεικνύεται, ότι η προσαρμογή στη νέα κυβερνητική δομή με τους νέους τίτλους των Υπουργείων, σε πολλές περιπτώσεις, δημιουργεί, αντί να λύνει, προβλήματα. Και κυρίως, η σύγχυση και οι καθυστερήσεις της κυβέρνησης ζημιώνουν το περιβάλλον και στερούν τη χώρα μας από πολύτιμα κοινοτικά κονδύλια αυτή την κρίσιμη συγκυρία».


Δεν υπάρχουν σχόλια: