www.kryfokamari.blogspot.com

Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

24ωρη απεργία καθηγητών-δασκάλων στις 30 Μαρτίου


Σε εικοσιτετράωρη απεργία στις 30 Μαρτίου, με προσθήκη στα αιτήματα αιχμής να αποσυρθεί η απόφαση του υπουργείου Παιδείας για τις συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων, προχωρούν καθηγητές και δάσκαλοι.

Στο πλαίσιο της γενικής συνέλευσης των Τοπικών Ενώσεων των Καθηγητών (ΕΛΜΕ) αποφασίστηκε ακόμη η εξουσιοδότηση για 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση, σε περίπτωση που κατατεθεί νομοσχέδιο που θίγει τις αμοιβές των εκπαιδευτικών ή τα ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα του κλάδου.
Συμφωνήθηκε επίσης η πραγματοποίηση νέας γενικής συνέλευσης των προέδρων των ΕΛΜΕ αμέσως μετά, για την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων με ποικίλες μορφές δράσης.

Επιπλέον, οι καθηγητές αποφάσισαν να αναρτηθούν μαύρες σημαίες και πανό διαμαρτυρίας στα σχολεία που συγχωνεύονται ή καταργούνται, αλλά και να ζητηθεί από την ΕΕ της ΑΔΕΔΥ κήρυξη απεργίας (με ενδεικτική ημερομηνία την 13η Απριλίου, καθώς και απογευματινό συλλαλητήριο πριν τη σύνοδο κορυφής στις 25 Μαρτίου.

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ θα καταγγείλει τέλος, στις διεθνείς οργανώσεις των εκπαιδευτικών την απόφαση
του υπουργείου Παιδείας για τις συνενώσεις σχολείων.

Από την πλευρά τους οι δάσκαλοι σε σχετική ανακοίνωσή τους αναφέρουν ότι τα αιτήματα αιχμής του κλάδου είναι:


- Όχι στο Νέο Σχολείο, στις συγχωνεύσεις-καταργήσεις-υποβιβασμούς σχολείων, την κατάργηση των Διδασκαλείων, την αυτοαξιολόγηση της σχολικής μονάδας.


- Όχι στο νέο μισθολόγιο λαιμητόμο και τη σύνδεση μισθού-παραγωγικότητας.


- Να χρηματοδοτηθεί ο Οργανισμός Περίθαλψης, ώστε να εξασφαλιστεί δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στους δικαιούχους.


- Να πληρωθούν τώρα οι αναπληρωτές του ΕΣΠΑ.


- Έκτακτη επιχορήγηση για την κάλυψη των αναγκών των σχολείων ΤΩΡΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: