www.kryfokamari.blogspot.com

Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

Δημήτρης Δασκαλόπουλος: Τελευταία ευκαιρία η πίστωση χρόνου της ΕΕ


«Αν συνεχίσουμε να βραδυπορούμε, η Ευρώπη και οι αγορές θα μας γυρίσουν οριστικά την πλάτη. Η πίστωση χρόνου που μας δόθηκε στις 11 Μαρτίου είναι μια τελευταία ευκαιρία για μια καινούρια αρχή», εκτίμησε ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Δημήτρης Δασκαλόπουλος, μιλώντας σε εκδήλωση του Συνδέσμου.

Το μήνυμα αυτό, όπως διευκρίνισε, αποκόμισε από τις επαφές που είχε την περασμένη εβδομάδα στις Βρυξέλλες και στο Βερολίνο. «Δεν υπάρχουν πια τα αντικειμενικά περιθώρια για υπεκφυγές ή εκπτώσεις. Η κρίση δεν είναι διαχειρίσιμη με μισές δουλειές, όπως και η κοινή γνώμη δεν θέλει μισόλογα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος του ΣΕΒ τόνισε ότι βρισκόμαστε στο πιο κρίσιμο σταυροδρόμι και η κυβέρνηση καλείται να αποδείξει αν διαθέτει ή όχι τη βούληση και την ικανότητα να τα βάλει με τον σκληρό πυρήνα του μεταπολιτευτικού Κράτους.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «όσο οι ΔΕΚΟ παραμένουν ιδιοκτησία των συντεχνιών στραγγίζοντας τον προϋπολογισμό, όσο η κατάργηση ή συγχώνευση των άχρηστων φορέων του δημοσίου καρκινοβατεί, όσο η δημόσια περιουσία παραμένει ένα νεκρό κεφάλαιο, όσο το Δημόσιο δεν υπόκειται σε
αυστηρούς ελέγχους κόστους και απόδοσης, όσο το θεσμικό πλαίσιο του κρατικού παρεμβατισμού δεν καταλύεται, όσο τα κλειστά επαγγέλματα δεν απελευθερώνονται πραγματικά και οι αγορές δεν ανοίγονται στον ανταγωνισμό, η ουσιαστική αλλαγή υποχωρεί και στο τέλος θα ηττηθεί».

Ακόμη, υπογράμμισε ότι το Κράτος μπορεί να χρεοκόπησε, αλλά η οικονομία και η κοινωνία μας παραμένουν κρατικοδίαιτες και ότι αν αυτό το κράτος δεν περιοριστεί, η χώρα θα συνεχίσει να παράγει ελλείμματα και χρέη, ο πληθωρισμός δεν θα ελεγχθεί, η ανεργία δεν θα μειωθεί, νέες περικοπές και φόροι δεν θα αποφευχθούν, η ανάπτυξη δεν θα μας καταδεχτεί.

Το να εμφανίζεται κανείς σαν μετά Χριστόν προφήτης και να δημιουργεί την αίσθηση ότι δεν είχε καμία σχέση με την πραγματικότητα δεν οδηγεί πουθενά, δήλωσε ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, μιλώντας στην ίδια εκδήλωση του ΣΕΒ.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης διευκρίνισε ότι δεν αναφέρεται στον πρόεδρο του ΣΕΒ και σημείωσε πριν δέκα χρόνια ως υπουργός Δημόσιας Τάξης, όταν είχε εισηγηθεί αλλαγή πολιτικής και συμβόλων του ΠΑΣΟΚ εισέπραξε διαμαρτυρίες και κριτική ενώ σήμερα όλοι αναγνωρίζουν ότι τότε είχε δίκιο. «Η πολιτική μας τότε άρχισε να φθίνει, κάποιοι δεν συμφωνούσαν με τις πολιτικές που ακολουθήθηκαν», επισήμανε.


Δεν υπάρχουν σχόλια: