www.kryfokamari.blogspot.com

Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

Επαφές Αντ. Σαμαρά με Ευρωπαίους αξιωματούχους στις Βρυξέλλες


Κύκλο επαφών με Ευρωπαίους αξιωματούχους θα έχει ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, στις Βρυξέλλες, όπου αναμένεται να μεταβεί σήμερα το απόγευμα, προκειμένου να παραστεί στη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Ο πρόεδρος της ΝΔ στις 21.30 ώρα Ελλάδας θα συναντηθεί με τον Επίτροπο, υπεύθυνο για τους προϋπολογισμούς κ. Λεβαντόφκσι, ενώ αργότερα θα συναντηθεί με τον Γερμανό ευρωβουλευτή Ράιμερ Μπέγκερ, ο οποίος είναι μέλος της επιτροπής προυπολογισμού.

Θα έχει επίσης κατ' ιδίαν συναντήσεις με τον πρωθυπουργό του Βελγίου Ιβ Λετέρμ, τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης της Πορτογαλίας και πρόεδρο του PSD, Πέδρο Κοέλιο, τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Γέρζι Μπούζεκ, τον Επίτροπο για το Δημοσιονομικό Προϋπολογισμό και Προγραμματισμό της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Γιάνους Λεβαντόβσκι, τον Γερμανό ευρωβουλευτή του ΕΛΚ πρώην πρόεδρο και μέλος της Επιτροπής Προϋπολογισμού και της Ειδικής Επιτροπής σχετικά
με τις προκλήσεις πολιτικής και τους δημοσιονομικούς πόρους για μία βιώσιμη Ευρωπαϊκή Ένωση μετά το 2013 Ράιμερ Μπέγκε, αλλά και τον επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΕΛΚ Γιόζεφ Ντόλ.

Την Πέμπτη το μεσημέρι ο κ. Σαμαράς θα μετάσχει στην Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στην οποία παίρνουν μέρος 15 αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων, καθώς επίσης ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Μπαρόζο, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Ρομπάι και ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Μπούζεκ.

Το επιτελείο της αξιωματικής αντιπολίτευσης κρίνει τη Σύνοδο ιδιαίτερα κρίσιμη, καθώς στο πλαίσιό της θα συζητηθούν η οικονομική κρίση στην Ευρώπη και το ελληνικό πρόβλημα, οι εξελίξεις στον αραβικό κόσμο, αλλά και οι επιπτώσεις τους στην λεκάνη της Μεσογείου και στη χώρα μας, λόγω του ενδεχόμενου κύματος μεταναστών.


Δεν υπάρχουν σχόλια: