www.kryfokamari.blogspot.com

Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

Διευκρινίσεις υπ. Παιδείας για το 57ο Δημοτικό Σχολείο Πειραιά


Διευκρινίσεις για το 57ο Δημοτικό Σχολείο Πειραιά δίνει με ανακοίνωσή του το υπουργείο Παιδείας, σημειώνοντας ότι το σχολείο έχει συνολικά 75 μαθητές και φιλοξενείται σε ακατάλληλο κτίριο για το οποίο μάλιστα δίδεται μηνιαίο μίσθωμα 2.700 ευρώ.

«Ορισμένοι», τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, «βρίσκουν πρόσφορο έδαφος ανέξοδης μικροπολιτικής ρητορείας επενδύοντας στην ελλιπή ενημέρωση και πλαστή αποτύπωση των πραγματικών δεδομένων». «Τέτοιο παράδειγμα αποτελεί και η συζήτηση γύρω από το 57ο Δημοτικό Σχολείο Πειραιά», επισημαίνει το υπουργείο και ενημερώνει ότι το σχολείο έχει συνολικά 75 μαθητές: Α’ τάξη 15, Β’ τάξη 10, Γ’ τάξη 16, Δ’ τάξη 8, Ε’ τάξη 9 και Στ’ τάξη 17.

Σύμφωνα πάντα με το υπουργείο Παιδείας, το κτίριο που φιλοξενεί τα παιδιά είναι αδιαμφισβήτητα σε κακή κατάσταση και δεν καλύπτει τις ανάγκες των σύγχρονων εκπαιδευτικών απαιτήσεων, ενώ
επιπλέον για το κτίριο αυτό δίδεται μηνιαίο μίσθωμα 2.700 ευρώ.

Οι μαθητές δεν ταλαιπωρούνται, εκτιμά το υπουργείο, καθώς όπως αναφέρει, μπορούν να απορροφηθούν στα όμορα δημοτικά σχολεία 9ο, 11ο, 31ο, ακόμα και στο 27ο Δημοτικό Σχολείο Πειραιά, ανάλογα με την περιοχή κατοικίας τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: