www.kryfokamari.blogspot.com

Πέμπτη 13 Μαΐου 2010

Πνεύμονας πρασίνου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Τη Δευτέρα 17 Μαΐου ανοίγει για το κοινό ο κήπος του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών Από τις 10 π.μ. η μεγάλη έκταση πρασίνου με την ποικίλη βλάστηση που σχεδιάστηκε δίπλα στο Μέγαρο, θα ανοίξει για πρώτη φόρα και φιλοδοξεί να αποτελέσει πόλο έλξης για μικρούς και μεγάλους. Με τη μεγάλη έκταση πρασίνου, τα αειθαλή δέντρα και τα πολύχρωμα λουλούδια του, ο κήπος θα προσφέρει έναν τόπο ηρεμίας και χαλάρωσης στους επισκέπτες του.

Από το χώρο δεν θα λείπουν, βέβαια και οι καλλιτεχνικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες που θα διοργανώνει το Μέγαρο Μουσικής.

Με τη συναυλία του διάσημου αρχιμουσικού Ρικάρντο Μούτι με τη Φιλαρμονική Ορχήστρα της Βιέννης στις 22 Ιουνίου, ο κήπος θα πραγματοποιήσει το πρώτο του μεγάλο πολιτιστικό δρώμενο,
καλώντας όσους επισκέπτες το επιθυμούν να απολαύσουν από τη γιγαντοοθόνη που θα στηθεί στον κήπο, τη μοναδική αυτή συναυλία. Το κοινό θα μπορεί να ακούσει δωρεάν μελωδίες Μότσαρτ, Σούμπερτ, Τσαικόφσκι από τη φημισμένη ορχήστρα, καθισμένο στο χορτάρι κάτω από τον αθηναϊκό ουρανό.

Η πρώτη μουσική νότα στον κήπου του Μεγάρου θα ακουστεί όμως από τη μπάντα του Δήμου Αθηναίων στις 5 και στις 19 Ιουνίου.

Απόλαυση και για τα παιδιά

Τον κήπο θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν και τα παιδιά μέσα από εκπαιδευτικέ δράσεις που ετοιμάζει το Μέγαρο. Οι εκπαιδευτικοί σύμβουλοι Έφη Αβέρωφ-Μιχαηλίδου και Λήδα Μασούρα οργανώνουν ένα δίωρο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, που θα είναι σε πρώτη φάση πειραματικό και θα πραγματοποιείται κάθε Σάββατο πρωί από τον προσεχή Οκτώβριο.

Το πρώτο και κύριο μέρος του προγράμματος θα καλεί τα παιδιά, με οδηγό ένα χάρτη του κήπου ειδικά φτιαγμένο γι’ αυτά, να παίξουν το «κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού», ενώ το δεύτερο κομμάτι θα πραγματοποιείται στο χώρο του Μεγάρου, όπου σ’ έναν φιλόξενο χώρο, θα μπορούν να ανακεφαλαιώσουν τις γνώσεις και τις εμπειρίες που αποκόμισαν στον κήπο, να ζωγραφίσουν, να φτιάξουν κολλάζ και γραφικές παρτιτούρες, να συνθέσουν, να αυτοσχεδιάσουν στα όργανα ακόμα και να ηχογραφήσουν.

Πληροφορίες: Ο κήπος θα είναι ανοιχτός καθημερινά, από τις 10 το πρωί έως τη δύση του ηλίου και η είσοδος των επισκεπτών θα γίνεται από τη Βασιλίσσης Σοφίας και την οδό Κόκκαλη.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Thanks for sharing us informative posts.