www.kryfokamari.blogspot.com

Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011

Υποσχέσεις για την καταπολέμηση της «επώνυμης» φοροδιαφυγής από τον Γ. Παπακωνσταντίνου

«Υπάρχει η αίσθηση ότι μεγάλοι και επώνυμοι δεν τιμωρούνται. Αυτό θα τελειώσει» δήλωσε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, σχετικά με τις υποθέσεις φοροδιαφυγής.


Η σημερινή κυβέρνηση δεν φοβάται και δεν έχει να φοβηθεί απολύτως τίποτα για όποιο θέμα φοροδιαφυγής για οποιονδήποτε και όποια θέση και αν κατέχει, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών κατά τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησης που κατέθεσε η Ντόρα Μπακογιάννη, σχετικά με την υπόθεση του δημοσιογράφου Θέμου Αναστασιάδη και τα 5,5 εκατ. ευρώ που κατέθεσε σε τράπεζα.

Πρόσθεσε δε, ότι προωθείται η σύσταση θέσης οικονομικού εισαγγελέα για να επιταχύνονται όλες οι συγκεκριμένες υποθέσεις και να μην παραμένουν, όπως είπε "κάπου, και κανείς να μην γνωρίζει
ποιος, γιατί και αν τις προχωράει".

Σχετικά με την υπόθεση του Θ. Αναστασιάδη, ο Γ. Παπακωνσταντίνου ανέφερε ότι το ΣΔΟΕ είναι λίγο πριν την ολοκλήρωση του ελέγχου που διεξάγει, από το αποτέλεσμα του οποίου θα εξαρτηθεί και η επιβολή προστίμων. Πρόσθεσε δε ότι το πόρισμα του ΣΔΟΕ θα σταλεί στον εισαγγελέα και εκείνος θα αποφασίσει αν πρέπει να ασκηθεί ή όχι ποινική δίωξη.



Δεν υπάρχουν σχόλια: