www.kryfokamari.blogspot.com

Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011

Αποσπάσεις εκπαιδευτικών

Τα κριτήρια για τις αποσπάσεις και μεταθέσεις των εκπαιδευτικών έχουν τεθεί στο μικροσκόπιο της αρμόδιας επιτροπής του υπουργείου Παιδείας.


Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, το υπουργείο μελετά την καθιέρωση ειδικών κριτηρίων για την απόσπαση εκπαιδευτικών στην κεντρική διοίκηση, όπως το να διαθέτει ο εκπαιδευτικός μεταπτυχιακό ή δεύτερο πτυχίο με γνωστικό αντικείμενο τον τομέα της διοίκησης.

Όπως αναφέρει το αθηναϊκό πρακτορείο ειδήσεων σημαντικό ρόλο στην αξιολόγηση των εκπαιδευτικών θα έχει η γνώση νέων τεχνολογιών, που θα πρέπει να αποδεικνύεται από τους ανάλογους τίτλους, αλλά και η γνώση ξένων γλωσσών, που επίσης θα αποδεικνύεται από τίτλους.

Ειδικότερα, όσον αφορά τις αποσπάσεις, θα αξιολογούνται ιδιαιτέρως οι συνθήκες στις έδρες των σχολείων όπου υπηρέτησαν, ενώ θα προσμετρώνται και κοινωνικοί λόγοι, όπως είναι ασθένειες των ιδίων, ή μελών της οικογένειάς τους, συνυπηρέτηση εφόσον πρόκειται για συζύγους, διάζευξη, ή
διάσταση των συζύγων, σύζυγοι στρατιωτικών κ.λπ.

Παράλληλα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, δεν θα μπορούν να υποβάλλουν αίτηση για απόσπαση οι νεοδιόριστοι, που διανύουν την περίοδο της υποχρεωτικής υπηρεσίας τους στην περιοχή, ή στο σχολείο τού πρώτου διορισμού τους.



Δεν υπάρχουν σχόλια: