www.kryfokamari.blogspot.com

Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011

Μειώσεις για τα διόδια υπόσχεται ο υφυπουργός Υποδομών

Μειώσεις στις τιμές των διοδίων υπόσχεται ο υφυπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Γιάννης Μαγκριώτης, καθώς διογκώνεται το κίνημα του «Δεν πληρώνω, Δεν πληρώνω». «Συζητάμε τις μειώσεις των διοδίων και θα τις πετύχουμε. Τις συμβάσεις θα τις διορθώσουμε και αυτό θα γίνει πολύ σύντομα. Τώρα συζητούν και οι παραχωρησιούχοι τις αλλαγές», δήλωσε ο υφυπουργός.


Όπως ανέφερε στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης, έχουν τεθεί στο τραπέζι, η δραστική μείωση της τιμής των διοδίων στα τμήματα που είναι υπό κατασκευή, η γενική μείωση των διοδίων στο σύνολο της παραχώρησης του κάθε αυτοκινητοδρόμου, η καθιέρωση εκπτωτικής πολιτικής εκ μέρους των εταιρειών που διαχειρίζονται τα διόδια, αλλά και η διευκόλυνση των τοπικών κοινωνιών με εκπτώσεις και μειωμένες τιμές.

Υποστήριξε δε ότι τα διόδια είναι μέρος της χρηματοδότησης των αυτοκινητοδρόμων και επισήμανε πως σε περίπτωση που συνεχιστούν οι αντιδράσεις και τα κινήματα για την μη καταβολή διοδίων,
τότε τα έργα κινδυνεύουν να μη γίνουν.

Ωστόσο, οι αντιδράσεις στα διόδια συνεχίζονται, καθώς το μεσημέρι της Κυριακής 6 Φεβρουαρίου διοργανώνεται νέο πανελλαδικό άνοιγμα των διοδίων.

Από την πλευρά τους, οι 5 κοινοπραξίες που κατασκευάζουν τους αυτοκινητοδρόμους παραχώρησης προγραμματίζουν συνέντευξη Τύπου για την ερχόμενη Τρίτη

Δεν υπάρχουν σχόλια: