www.kryfokamari.blogspot.com

Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011

΄Αννα Διαμαντοπούλου: Επιπτώσεις για τους φοιτητές που λειτουργούν κόντρα στους κανόνες

Την επιβολή πανεπιστημιακών επιπτώσεων στους φοιτητές που λειτουργούν κόντρα στους κανόνες του πανεπιστημίου προανήγγειλε η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου.


Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση σχετικά με τα γεγονότα για την κατάληψη της Νομικής από τους μετανάστες, η υπουργός Παιδείας ανέφερε: "Ήρθε η στιγμή να αντιμετωπίσουμε με ριζοσπαστικό και μόνιμο τρόπο τη λειτουργία των ΑΕΙ. Την επομένη μέρα της λήξης της κατάληψης της Νομικής, φοιτητές σταμάτησαν την εξέταση σε συγκεκριμένο μάθημα. Για φανταστείτε ένα πανεπιστήμιο που κάθε μέρα φωνάζει τον αστυνομικό ή τον εισαγγελέα".

Η ίδια τόνισε ότι είναι δεκάδες τα καθημερινά περιστατικά και στις ευρωπαϊκές χώρες αντιμετωπίζονται με συγκεκριμένο τρόπο: "Οι φοιτητές που λειτουργούν κόντρα τους κανόνες του
πανεπιστημίου, πρέπει να έχουν πανεπιστημιακές επιπτώσεις και όχι αστυνομικές".

"Η πρόταση που έχουμε καταθέσει, αφορά τη ριζική αλλαγή του μοντέλου διοίκησης. Χρειάζεται αυτοδιοίκητο του πανεπιστημίου, που θα ορίζει μόνο του την διοίκηση και τον σχεδιασμό του, αλλά ταυτόχρονα θα λογοδοτεί και στην κοινωνία. Γιατί σήμερα, οι διοικούμενοι ενός χώρου εκλέγουν αυτόν που θα τους διοικήσει - κι αυτός καλείται να ελέγξει αυτούς που τον έχουν εκλέξει. Όλο το σύστημα είναι δομημένο έτσι, ώστε να μην είναι δυνατή η διοίκηση", πρόσθεσε η ίδια.



Δεν υπάρχουν σχόλια: