www.kryfokamari.blogspot.com

Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011

Στις εκπτώσεις εναποθέτουν τις ελπίδες τους οι έμποροι

Το χριστουγεννιάτικο θαύμα δεν έγινε ποτέ για το λιανεμπόριο και τώρα οι καταστηματάρχες περιμένουν την έναρξη των χειμερινών εκπτώσεων για να σηκώσουν κεφάλι, σύμφωνα με όσα δήλωσε στο πρακτορείο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Νίκος Γιαννέτος, μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών.


Όπως διευκρίνισε, οι εκπτώσεις θα ξεκινήσουν επισήμως στις 15 Ιανουαρίου, όμως ήδη τα περισσότερα καταστήματα έχουν ξεκινήσει να κάνουν προσφορές για να προσελκύσουν περισσότερους καταναλωτές.

Ο Ν. Γιαννέτος εκτίμησε ότι ο τζίρος το 2010 έπεσε κατά τουλάχιστον 20%, ενώ αρνητικά κινήθηκε και το Δεκέμβριο.

Εκτίμησε ότι η απεργίες στα μέσα μαζικής μεταφοράς επηρέασαν την πορεία της αγοράς, αλλά δεν ήταν ο καθοριστικός παράγοντας για την πτώση. "Τα μέσα μαζικής μεταφοράς έχουν καταξιωθεί
πολύ τα τελευταία χρόνια στη συνείδηση των καταναλωτών και χρησιμοποιούνται πολύ. Κάθε κινητοποίηση τους λοιπόν αποτελεί μεγάλη απώλεια για την πόλη. Το μεγαλύτερο όμως πρόβλημα είναι η ανασφάλεια που δημιουργήθηκε από την κατάσταση που ζούμε, με την ύφεση, με τις αναγκαίες προσαρμογές και με τις αναδιαρθρώσεις", σημείωσε.

Παρά τα δυσοίωνα στοιχεία, ο εκπρόσωπος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών εκτίμησε ότι η κρίση θα φέρει τις προϋποθέσεις για τη λειτουργία επιχειρήσεων, που λόγω της "φούσκας" -όπως είπε- στην αγορά ακινήτων είχαν εγκαταλειφθεί. Θεώρησε, τέλος, καθοριστικής σημασίας για τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων την αναδιάρθρωση των οικονομικών τους



Δεν υπάρχουν σχόλια: