www.kryfokamari.blogspot.com

Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011

Αναψυκτικά με μέτρο στα παιδιά σας

Σύμφωνα με όσα κατά καιρούς έχουμε διαβάσει, αλλά και μας συμβουλεύουν οι παιδίατροι, η κατανάλωση αναψυκτικών με ζάχαρη δεν είναι ό,τι καλύτερο για τα παιδιά μας. Έχει αποδειχθεί ότι η ανεξέλεγκτη κατανάλωση αναψυκτικών (δεν αναφερόμαστε στα light προϊόντα) αυξάνει το σωματικό βάρος, περιορίζει την απορρόφηση ασβεστίου και χαλάει τα δόντια.

Εκεί, δε, που ελλοχεύει ο μεγαλύτερος κίνδυνος είναι τα παιδιά μας να αντικαταστήσουν το νερό με τη λήψη αναψυκτικών. Με το δεδομένο, μάλιστα, ότι πάντοτε υπάρχει και η λύση των light αναψυκτικών, πρέπει να γνωρίζουμε ότι οι επιπλέον θερμίδες, που μπορεί να πάρουν τα παιδιά μας από τα αναψυκτικά, εφ' όσον αυτά καταναλώνονται καθημερινά και σε ποσότητες, δεν είναι το μοναδικό πρόβλημα.

Τα αναψυκτικά περιέχουν φωσφορικό οξύ, το οποίο περιορίζει την απορρόφηση ασβεστίου και, κατά συνέπεια, «συνεισφέρει» στο να μην έχουν τα παιδιά γερό σκελετό. Η πρόσληψη αναψυκτικών αυξάνει την απώλεια ασβεστίου στα ούρα, και, για να ισοσκελιστεί αυτή η απώλεια, θα πρέπει τα παιδιά, τα οποία καταναλώνουν αναψυκτικά, να λαμβάνουν σχεδόν τη
διπλάσια ποσότητα σε τροφές, που δίνουν ασβέστιο στον οργανισμό τους!

Εάν κάποιος γονιός επιτρέπει στο παιδί του να αντικαταστήσει το νερό με τα αναψυκτικά, τότε προφανώς θα δημιουργηθούν προβλήματα υγείας. Για την υγεία των παιδιών μας, αξίζει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί.




Δεν υπάρχουν σχόλια: