www.kryfokamari.blogspot.com

Τρίτη 1 Ιουνίου 2010

Εμμένει σε μηδενικές αυξήσεις ο ΣΕΒ

Παρέμεινε στη θέση του για μηδενικές αυξήσεις μισθών την επόμενη τριετία ο ΣΕΒ πρόταση που βρήκε καθολική αποδοχή από όλες τις εργοδοτικές οργανώσεις που συμμετείχαν στη συνάντηση με αντικείμενο τη νέα ΕΓΣΣΕ.


Η στάση αυτή των εργοδοτών βρήκε αντίθετη τη ΓΣΕΕ η οποία πρότεινε αυξήσεις στο όριο του πληθωρισμού.

Θωράκιση του 13ου και 14ου μισθού

Πάντως, παρά τις διαφωνίες της Συνομοσπονδίας με τις εργοδοτικές οργανώσεις –λόγω και των όσων προβλέπει το Μνημόνιο της τρόικας για τις εργασιακές σχέσεις- φαίνεται πως τελικά διασφαλίζεται η διατήρηση του 13ου και

14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα.

«Η βούληση μας είναι -και έχει έμπρακτα αποδειχθεί η προσπάθεια- να μην περικοπούν μισθοί», είπε μετά τη συνάντηση ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δ. Δασκαλόπουλος.

«Συζητούμε την απόλυτη θωράκιση του 13ου και 14ου μισθού», τόνισε από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γ. Παναγόπουλος και πρόσθεσε: «Οι εργοδοτικές οργανώσεις εξέφρασαν την θετική βούληση τους να υπάρχει αυτή η θωράκιση».

Επιπλέον, ο κ. Παναγόπουλος ξεκαθάρισε ότι το μνημόνιο που υπαγορεύει η τρόικα στην Ελλάδα, «ρίχνει βαριά σκιά στις συλλογικές διαπραγματεύσεις» για τη νέα ΕΓΣΣΕ.

Τόνισε ακόμα ότι η ΓΣΕΕ επιθυμεί μία «ΕΓΣΣΕ η οποία θα παράγει αποτέλεσμα προστατεύοντας το εισόδημα των εργαζομένων, θα θωρακίζει αποφασιστικά το 13ο και 14ο μισθό από κάθε επιβουλή, θα έχει μέτρα για την προστασία της απασχόλησης και την ενίσχυση των ανέργων».
naftemporiki

Δεν υπάρχουν σχόλια: