www.kryfokamari.blogspot.com

Κυριακή 11 Απριλίου 2010

Βολές Σαμαρά για οικονομία

Νέα σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση με αιχμή την οικονομία εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, την Κυριακή από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος.


Ο κ. Σαμαράς κατηγόρησε την κυβέρνηση για μικροπολιτικά παιχνίδια που οδήγησαν τη χώρα σε κρίση δανεισμού. Όπως είπε "ποτέ καμία κυβέρνηση δεν έκανε τόσα πολλά σφάλματα, σε τόσο μικρό χρόνο, με τόσο οδυνηρά αποτελέσματα".

Ο πρόεδρος της ΝΔ επανέλαβε την ανάγκη για μέτρα τόνωσης της αγοράς, προαναγγέλλοντας την καταψήφιση του φορολογικού νομοσχεδίου, καθώς όπως τόνισε, στεγνώνει την αγορά.

Στέλνοντας μήνυμα στο εσωτερικό του κόμματός του ο κ. Σαμαράς υπογράμμισε ότι "η εσωστρέφεια, η πολυγλωσσία και οι πολιτικές στρατηγικές είναι οι εχθροί της ΝΔ. Όπως είπε χαρακτηριστικά, "όταν απέναντί σου παρατάσσονται
μία τέτοια κρίση και μία τέτοια κυβέρνηση που την εντείνει, οι συμπεριφορές πολιτικού εγωισμού είναι απαράδεκτες".

Τέλος, ζήτησε από τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής την έγκριση 10 σημαντικών τομών, με πρώτη την εκλογή προέδρων της ΝΟΔΕ από τη βάση, κάνοντας λόγο για "γέννα" που θα φέρει τη νέα μεταπολίτευση.

Η ομιλία του Π. Παναγιωτόπουλου

Η σημερινή συνεδρίαση σηματοδοτεί τη μετεξέλιξη της ΝΔ σε ένα κόμμα πιο ανοιχτό στην κοινωνία. Ξεκαθαρίσαμε ότι στόχος του κόμματός μας είναι να κοιτάμε μπροστά, να κοιτάμε τα προβλήματα, να προτείνουμε λύσεις, να παρεμβαίνουμε. Όποιος, σκεφτεί να επαναφέρει τη ΝΔ στην περίοδο της εσωστρέφειας, που ζήσαμε πριν από κάποιες δεκαετίες, να είστε βέβαιοι ότι είναι εκ των προτέρων καταδικασμένος στη συνείδηση όλου του ελληνικού λαού.

Και όπως έκανε στο παρελθόν και ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, έτσι και ο σημερινός αρχηγός μας Αντώνης Σαμαράς είχε το θάρρος να βγει και να πει που και γιατί αναλαμβάνουμε τις ευθύνες μας. Καθαρές κουβέντες, καθαρά λόγια προς τον ελληνικό λαό.

Θα έρθει η στιγμή -και πρέπει να το κάνουμε στα πολιτικά μας όργανα- που θα πρέπει να εξειδικεύσουμε και το βάρος των ευθυνών. Γιατί ακούγεται λίγο περίεργο να αναρωτιούνται στελέχη τα οποία είχαν άμεση πρόσβαση στα κέντρα λήψεως αποφάσεων των 5,5 ετών, να αναρωτιούνται ποιος έφταιξε και γιατί έφταιξε.

Το είπα και το ξαναλέω: Ούτε ο Σαμαράς, ούτε ο Αβραμόπουλος μετείχαν επί 5,5 χρόνια στην Κυβερνητική Επιτροπή. Θέλω, λοιπόν, να ακούσω κάποια στιγμή από όλους εκείνους οι οποίοι σπεύδουν να κατηγορήσουν, σήμερα, αδίκως, τον Καραμανλή, ενώ συνδιαμόρφωναν τότε την πολιτική, να μας εξηγούν και να αφηγούνται τη δική τους συμμετοχή σε αποφάσεις και σε ενέργειες, που -όπως και αυτοί πιστεύουν σήμερα, γιατί κάνουν κριτική και αυτοκριτική δικαίως- οδήγησαν σε λάθη, ότι έβλαψαν την παράταξη.

Να μην αποστασιοποιούνται αυτοί που ήταν στα κέντρα διαμόρφωσης πολιτικής. Και κάποια στιγμή, χωρίς διάθεση ανθρωποφαγίας και κανιβαλισμού, να βρούμε το θάρρος να αναλάβει ο καθένας, πραγματικά, τις ευθύνες του.

Κατά τα άλλα, αυτή η αυτοκριτική δεν πρέπει να δημιουργήσει, ούτε πολιτικό κανιβαλισμό στη ΝΔ, ούτε νέα στροφή προς την εσωστρέφεια. Η αυτοκριτική μας πρέπει να είναι ουσιαστική, για να τελειώσει κάπου".

"Να διδαχθούμε από την εμπειρία των αδελφών κομμάτων της Ευρώπης που έχουν μακρά δημοκρατική παράδοση", είπε σε σύντομη παρέμβασή του ο Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Αναφερόμενος στο θέμα που έχει προκύψει σχετικά με την θητεία του εκάστοτε προέδρου, ο κ. Αβραμόπουλος είπε ότι ο πρόεδρος του κόμματος θα λογοδοτεί στο τακτικό συνέδριο του κόμματος κάθε δύο χρόνια. Επιπλέον ότι προβλέπεται διαδικασία αμφισβήτησης του προέδρου ανά πάσα στιγμή, αφού θα μπορεί η Κεντρική Επιτροπή με πλειοψηφία δύο τρίτων να θέσει θέμα ηγεσίας.

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού της ΝΔ Μάξιμος Χαρακόπουλος, λέγοντας ότι η ασυνέπεια και οι αντιφατικότητες συνιστούν μόνιμα πια χαρακτηριστικά επί έξι μήνες. "Μισό χρόνο μετά τις εκλογές δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι το ΠΑΣΟΚ δεν έχει κανένα σχέδιο ούτε σταθερή πορεία πλεύσης για την έξοδο από την κρίση", ανέφερε ο κ. Χαρακόπουλος.

Ακόμη, μίλησε για τα εσωκομματικά, λέγοντας ότι οι οικονομική κρίση επιτείνει την ανάγκη για ανασυγκρότηση του κόμματος για να προσφέρει σύντομα σοβαρή εναλλακτική πρόταση εξουσίας. «Κάποτε κάναμε αμάν για να συνεδριάσουν τα όργανα του κόμματος, είναι λάθος λοιπόν να αναζητούμε άλλοθι στην κρίση για να ακυρώσουμε την σύγκλησή τους» ανέφερε ο κ. Χαρακόπουλος.

Οι εργασίες της συνεδρίασης ολοκληρώθηκαν με την έγκριση της πρότασης του προέδρου Αντώνη Σαμαρά για τις καταστατικές αλλαγές, τις αλλαγές στην περιφερειακή οργάνωση του κόμματος, καθώς και για την αλλαγή στον τρόπο εκλογής του προέδρου της ΟΝΝΕΔ.
athina984

Δεν υπάρχουν σχόλια: