www.kryfokamari.blogspot.com

Κυριακή 11 Απριλίου 2010

Μαθήματα σωστής διατροφής μέσω email

Μαθήματα για θέματα διατροφής και μεταβολισμού διοργανώνει μέσω Διαδικτύου, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, η Πανελλήνια Ένωση Επιστημόνων Υγείας.

Πρόκειται για το διαδικτυακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα με θέμα «Μεταβολισμός και Διατροφή», που ξεκινά το Σάββατο και θα ολοκληρωθεί στις 26 Ιουνίου 2019.

Σκοπός του προγράμματος, όπως επισημαίνουν οι διοργανωτές του, είναι η σύγχρονη, απλή αλλά επιστημονικά πλήρης και τεκμηριωμένη προσέγγιση θεμάτων μεταβολισμού και διατροφής των φυσιολογικών ατόμων.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα απευθύνεται σε γιατρούς, διαιτολόγους, γυμναστές, αισθητικούς και γενικά όλους τους επιστήμονες υγείας, μπορεί όμως να το παρακολουθήσει και οποιοδήποτε ενδιαφερόμενο άτομο, ανεξαρτήτως ηλικίας και επαγγελματικής ενασχόλησης.


Η ενέργεια των τροφίμων, τα θρεπτικά συστατικά, οι θερμίδες και άλλες μονάδες μέτρησης, τα λίπη
τα Ω3 και Ω6 λιπαρά οξέα, η χοληστερίνη και άλλες στερόλες καθώς και τα trans λιπαρά θα αποτελέσουν το αντικείμενο του πρώτου μαθήματος, που θα πραγματοποιηθεί αύριο.

Στα μαθήματα της δεύτερης εβδομάδες περιλαμβάνονται θέματα σχετικά με τις πρωτεΐνες, τους υδατάνθρακες, τις διαιτητικές ίνες, τα ανόργανα άλατα, τα ιχνοστοιχεία, τις βιταμίνες, το νερό και το οινόπνευμα, ενώ το μάθημα της τρίτης εβδομάδας είναι αφιερωμένο στον μεταβολισμό και τους παράγοντες που τον επηρεάζουν.

Στη θεματολογία των μαθημάτων των επόμενων εβδομάδων, περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, θέματα σχετικά με τη λιπομέτρηση, τα πρόσθετα των τροφίμων, τα γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα, τα βιολογικά τρόφιμα, τα συμπληρώματα διατροφής, τη διατροφή του φυσιολογικού ενήλικα, τη χορτοφαγία, τη μεσογειακή δίαιτα, τις διατροφικές ανάγκες κατά την εγκυμοσύνη και το θηλασμό, τη διατροφή παιδιών και εφήβων, τη διατροφή στην τρίτη ηλικία, την παχυσαρκία (αίτια και θεραπεία), τις διαταραχές της όρεξης (ανορεξία, βουλιμία, επεισοδιακή πολυφαγία αίτια και θεραπεία) και διαιτολόγια απώλειας και διατήρησης σωματικού βάρους.

Οι συμμετέχοντες θα λαμβάνουν κάθε Σάββατο, επί 12 εβδομάδες, ως συνημμένο αρχείο Microsoft Word σε email, ένα μάθημα και ένα φύλλο με ερωτήσεις επί του μαθήματος, το οποίο θα πρέπει να επιστρέφουν συμπληρωμένο. Με τον ίδιο τρόπο θα μπορούν να υποβάλουν και τις ερωτήσεις που έχουν, οι οποίες μαζί με τις απαντήσεις θα κοινοποιούνται σε όλους τους συμμετέχοντες.

Έτσι δημιουργείται μια εικονική αίθουσα διδασκαλίας, χωρίς όμως τον περιορισμό της αυτοπρόσωπης παρουσίας σε καθορισμένο τόπο ή χρόνο για τους εκπαιδευόμενους.

 Σε όλους τους συμμετέχοντες θα σταλεί δωρεάν, μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος, ένα βιβλίο και ένα CD-ROM με τα μαθήματα, τα απαντημένα φύλλα ερωτήσεων και σχολιασμένη βιβλιογραφία.

Σε όσους παρακολουθήσουν κανονικά και απαντήσουν σε τουλάχιστον 10 από τα 12 απλά τεστ πολλαπλών απαντήσεων θα απονεμηθούν πιστοποιητικά επιτυχούς παρακολούθησης. Πληροφορίες για τα μαθήματα παρέχονται από την Πανελλήνια Ένωση Επιστημόνων Υγείας, στο τηλέφωνο 210 5018913 ή στο Διαδίκτυο στη διεύθυνση www.asda.gr/peey
athina984

Δεν υπάρχουν σχόλια: