www.kryfokamari.blogspot.com

Κυριακή 11 Απριλίου 2010

Βρέθηκε "σφραγίδα" του Επαναστατικού Αγώνα

- Ραγδαίες εξελίξεις στο "μέτωπο" της τρομοκρατίας - Προσαγωγές πέντε ανδρών και μίας γυναίκας- Βρέθηκαν υλικά για βόμβες και προκηρύξεις.


Πρωτότυπες προκηρύξεις του Επαναστατικού Αγώνα ακόμη και τις μήτρες της σφραγίδας υπογραφής της οργάνωσης υποστηρίζουν οτι έχουν στην κατοχή τους οι αξιωματικοί της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, μετά τις έρευνες στα σπίτια των εμπλεκόμενων σε Ν. Ιωνία και Λαγονήσι.

Σύμφωνα με αξιωματικούς της αστυνομίας, οι κινήσεις αυτές ανοίγουν ένα νέο κεφάλαιο στο θέμα της τρομοκρατίας το οποίο θα τραβήξει σε μάκρος και αναμένονται συνεχώς εξελίξεις. Αντίστροφη
μέτρηση για τις προσαγωγές θεωρείται η συμπλοκή στη Δάφνη, όπου έχασε τη ζωή του ο βιολόγος Λάμπρος Φούντας.

Μέχρι στιγμής έχουν γίνει προσαγωγές έξι ατόμων, πέντε ανδρών και μίας γυναίκας (οι προσαχθέντες είναι από το Βόλο και τη Γλυφάδα) που θεωρούνται μέλη τρομοκρατικής οργάνωσης.

Στο σπίτι ενός στη Νέα Ιωνία, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, βρέθηκαν προκηρύξεις, ιδιόχειρα σημειώματα που αφορούν κείμενα τρομοκρατικής οργάνωσης καθώς και υλικό που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για κατασκευή βομβών. Έχει ερευνηθεί ακόμα ένα σπίτι στη Γαλάζια Ακτή στο Λαγονήσι - εκεί βρέθηκε ηλεκτρονικός υπολογιστής με εξαιρετικό ενδιαφέρον για την αστυνομία - και άλλα σε διάφορα σημεία της Αθήνας.

Οι προσαγωγές δεν έχουν εξελιχθεί σε συλλήψεις, αλλά αναμένεται- σύμφωνα με πηγές της αστυνομίας - ότι ακόμη και κατά τη διάρκεια της μέρας θα εκδοθούν εντάλματα σύλληψης από τους αρμόδιους εισαγγελείς οι οποίοι εποπτεύουν τις έρευνες. Το υλικό που έχει κατασχεθεί συγκρίνεται με υλικό που έχει βρεθεί στους τόπους τρομοκρατικών επιθέσεων, αλλά και στους χώρους που έχουν ερευνηθεί στο πρόσφατο παρελθόν προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπάρχει συσχετισμός. Σύμφωνα με την αστυνομία όλοι οι προσαχθέντες είναι ηλικίας 35 - 40 ετών, δεν εργάζονται και είναι πολύ σκληροί στην ανάκριση.

'Οπως ανακοίνωσε το βράδυ του Σαββάτου ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Θανάσης Κοκκαλάκης, τα ξημερώματα του Σαββάτου έγιναν τέσσερις προσαγωγές και κατ' οίκον έρευνες, κατα τις οποίες βρέθηκαν στοιχεία που κατασχέθηκαν και μεταφέρθηκαν για εξέταση στην εγκληματολογική υπηρεσία. Το βράδυ άλλο ένα άτομο προσήχθη στη ΓΑΔΑ ενώ, όπως ανέφεραν ανώτατοι αξιωματικοί της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, ο αριθμός των προσαχθέντων αναμένεται να φτάσει τα δέκα με δώδεκα άτομα.

Η επιχείρηση της αστυνομίας κρατησε 4 ημέρες και θεωρείται σημαντική επιτυχία το γεγονός οτι δεν διέρρευσε το παραμικρό. Δέκα εισαγγελείς συμμετέχουν στην προανάκριση, με την εισαγγελέα πρωτοδικών, κ.Ελένη Ράικου, να εποπτεύει την έρευνα.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν οτι σχεδίαζαν μεγάλο χτύπημα, μια βομβιστική επίθεση, η οποία θα ήταν πολύ εντυπωσιακή με πιθανό μεγάλο αριθμό θυμάτων. Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει η ΕΛ.ΑΣ. έπαιρναν πολύ ισχυρά μέτρα αυτοπροστασίας και ο ένας απο τους συλληφθέντες, που θεωρείται πρόσωπο- κλειδί, έχει καταδικαστεί στις αρχές της δεκαετίας του 2000 για βομβιστική επίθεση.

'Οπως υποστηρίζει η αστυνομία, τα άτομα αυτά προέρχονται απο τον αντιεξουσιαστικό χώρο και η όλη υπόθεση άρχισε να ξετυλίγεται μετα τη συμπλοκή στη Δάφνη και το θάνατο του Λάμπρου Φούντα. Πάντως, μέχρι τώρα όλοι τους είναι κρατούμενοι, χωρίς να έχει απαγγελθεί κατηγορία σε βάρος τους ενω σύμφωνα με πληροφορίες του NewsIt έχουν βρεθεί προκηρύξεις σε ηλεκτρονικό υπολογιστή και χειρόγραφες.

Ο υπεύθυνος του Τομέα Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Δένδιας αναφερόμενος στις ραγδαίες εξελίξεις είπε πως "κάθε θετική εξέλιξη στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας, δεν μπορεί παρά να έχει την καθολική συμπαράσταση του πολιτικού κόσμου και της ελληνικής κοινωνίας".
newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια: