www.kryfokamari.blogspot.com

Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

Αναστήλωση οικίας του Μάνου Χατζιδάκη


Στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα (ΠΕΠ) «Μακεδονίας - Θράκης 2007-2013» εντάσσεται το έργο «Αναστήλωση φρουραρχείου Ξάνθης - Οικία Μάνου Χατζιδάκη». Πρόκειται για το κτήριο όπου έζησε τα πρώτα χρόνια της ζωής του ο μεγάλος μας μουσικοσυνθέτης και το οποίο αργότερα έμεινε γνωστό στους κατοίκους της Ξάνθης ως φρουραρχείο.

Μετά την ολοκλήρωση των απαιτούμενων εργασιών, θα μετατραπεί σε πολυχώρο τέχνης και
σκέψης που θα φέρει το όνομα του Μάνου Χατζιδάκι. Το έργο έχει συνολικό προϋπολογισμό 4.170.363,15 ευρώ, δικαιούχος του είναι η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης και η διάρκεια υλοποίησης του είναι 46 μήνες.

Το κτήριο βρίσκεται σε οικόπεδο επιφάνειας 1.317 τ.μ. στην παλιά πόλη της Ξάνθης, στη συμβολή των οδών Βενιζέλου και Κονίτσης και είναι χαρακτηρισμένο ως έργο τέχνης και ως ιστορικό διατηρητέο μνημείο. Θα φιλοξενήσει δε, μετά την αναστήλωσή του, χώρους ηχογράφησης μουσικών σχημάτων, στούντιο ηχογραφήσεων, αίθουσα πρόβας χορωδιών, γραφείο συλλόγων, χώρο έκθεσης και συντήρησης μουσικών οργάνων, πωλητήριο, εργαστήριο δημιουργικής απασχόλησης, μουσική βιβλιοθήκη και δισκοθήκη, καφέ θέατρο και εκθεσιακό χώρο. Αξίζει να αναφέρουμε, επίσης, ότι το κτήριο θα είναι προσβάσιμο σε άτομα με κινητικά προβλήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: