www.kryfokamari.blogspot.com

Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

Θεσσαλονίκη: Παρέμβαση αντιπεριφερειάρχη για το Μακεδονία Παλάς


Την εξεύρεση λύσης για τη λειτουργία του ιστορικού ξενοδοχείου της Θεσσαλονίκης «Μακεδονία Παλάς» ζητεί με επιστολή του προς υπουργό Εργασίας, Γιώργο Κουτρουμάνη και τον διοικητή του ΙΚΑ Ροβέρτο Σπυρόπουλο, ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Απόστολος Τζιτζικώστας.

Ο κ. Τζιτζικώστας τονίζει την ανάγκη να υπάρξει μέριμνα για τους εργαζομένους και τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας τους. «Η λήξη του μισθώματος και η αδυναμία συνεννόησης μεταξύ του φορέα ιδιοκτησίας του ακινήτου και του
ενοικιαστή, οδηγεί στο κλείσιμο του ξενοδοχείου, με αποτέλεσμα να δημιουργείται μεταξύ άλλων σοβαρό πρόβλημα στους εργαζομένους οι οποίοι οδηγούνται στην ανεργία» αναφέρει χαρακτηριστικά ο αντιπεριφερειάρχης.

Υπογραμμίζει επίσης ότι η διαδικασία για την ανάδειξη του νέου δικαιούχου μπορεί να αποδειχθεί ιδιαίτερα χρονοβόρα, με αποτέλεσμα να μείνει η Θεσσαλονίκη χωρίς ένα από τα μεγαλύτερα ξενοδοχεία της, τη χρονιά που θα γιορτάζει τα εκατό χρόνια από την απελευθέρωσή της.

Ζητεί τέλος να υπάρξει μια νέα προσπάθεια συμφωνίας για το αντίτιμο της μίσθωσης του ακινήτου, ακόμα και αν χρειαστεί άμεση νομοθετική ρύθμιση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: