www.kryfokamari.blogspot.com

Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

Κλείνει το Μακεδονία Παλλάς;


Σήμερα αναμένεται επίσημη ανακοίνωση, από τον όμιλο Δασκαλαντωνάκη, για το μέλλον του ξενοδοχείου «Μακεδονία Παλάς». Στελέχη του ανέφεραν χθες στη «Ν» ότι ο όμιλος αναμένει απάντηση από το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ σε νέες προτάσεις που έχει καταθέσει σχετικά με τη συνέχιση της λειτουργίας του ξενοδοχείου.

Στο μεταξύ, χθες, δημιουργήθηκε αναστάτωση από επιστολή της διεύθυνσης του ξενοδοχείου προς πελάτες του, η οποία φέρεται να ανέφερε ότι το ξενοδοχείο δεν κάνει κρατήσεις μετά τις 27 Δεκεμβρίου. Σε κάθε περίπτωση σήμερα ο όμιλος αναμένεται να ξεκαθαρίσει επίσημα τη θέση του.
Το όλο θέμα ξεκίνησε μετά την καταγγελία της σύμβασης μισθώματος του ξενοδοχείου, από πλευράς του ομίλου, όταν σημειώθηκε «ναυάγιο» στις διαπραγματεύσεις με το ΙΚΑ στην
ιδιοκτησία του οποίου ανήκει η μονάδα.

Με την οριστικοποίηση του ναυαγίου η εταιρεία θα πρέπει να παραδώσει το ακίνητο στο ΙΚΑ τον Ιανουάριο του 2012, κάτι που σημαίνει ότι το ξενοδοχείο - σύμβολο για τη Θεσσαλονίκη θα σταματήσει τη λειτουργία του.

Μάλιστα, το διοικητικό συμβούλιο του ΙΚΑ ενέκρινε τη διενέργεια δημόσιου μειοδοτικού διαγωνισμού για την πρόσληψη συμβούλου αξιοποίησης ακίνητης περιουσίας που θα αναλάβει να εκπονήσει σχετική μελέτη, προκειμένου να ακολουθήσει διεθνής διαγωνισμός για τον επενδυτή που θα αναλάβει τη διαχείριση της ξενοδοχειακής μονάδας.

Σε πρόσφατη ανακοίνωσή της, η θυγατρική εταιρεία του ομίλου, Ελληνική Τουριστική, που διαχειρίζεται το «Μακεδονία Παλάς», αναφέρει ότι αναγκάστηκε να προβεί στην καταγγελία της σύμβασης του ξενοδοχείου, «λόγω της μεγάλης και συνεχούς αδιαλλαξίας της διοίκησης του ΙΚΑ να αναπροσαρμόσει το μίσθωμα του ξενοδοχείου, όπως επιτάσσουν οι σημερινές και παγκοσμίως γνωστές οικονομικές συνθήκες της αγοράς και παρά τις υποδείξεις του Δημοσίου για μείωση των μισθωμάτων των ακινήτων ιδιοκτησίας Δημοσίου (Ν. 3996/2011)».

Υπογράμμιζε, μάλιστα, ότι η εταιρεία, επί 16 χρόνια, λειτουργεί το ξενοδοχείο, έχοντας καταβάλει για μισθώματα, συνολικά από το 1995 έως και σήμερα, το ποσό των 47 εκατ. ευρώ, ενώ μέχρι και το έτος 2010 έχει επιπρόσθετα πραγματοποιήσει στο ξενοδοχείο επενδύσεις, συνολικού ύψους 26,6 εκατ. ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: