www.kryfokamari.blogspot.com

Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

Δύο συλλήψεις στη Θεσσαλονίκη για χρέη στο Δημόσιο


Δύο ακόμα επιχειρηματίες, ηλικίας 51 και 69 ετών, εταίροι της ίδιας εταιρείας ενδυμάτων-αξεσουάρ, συνελήφθησαν την Τετάρτη στη Θεσσαλονίκη για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο κατ' εξακολούθηση.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε από τη ΓΑΔ Θεσσαλονίκης, τα χρέη του πρώτου ανέρχονται στο ποσό των 1.100.752,64 ευρώ, ενώ για τον 69χρονο στο ποσό των 987.712,82 ευρώ.

Σημειώνεται επίσης ότι σε βάρος των δύο συλληφθέντων εκκρεμούν ήδη καταδικαστικές αποφάσεις για οφειλές προς το Δημόσιο.

Οι συλληφθέντες αναμένετο να οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.
Την Τρίτη συνελήφθη για χρέη στο Δημόσιο και ο ιδιοκτήτης της αλυσίδας ινστιτούτων αδυνατίσματος «Bodyline» Λέων Λεβή. Ο 77χρονος συνελήφθη στη Φιλοθέη για οφειλές ύψους
625.663 ευρώ, ύστερα από έγγραφο που έστειλε ο εισαγγελέας στην Οικονομική Αστυνομία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι οφειλές του 77χρονου επιχειρηματία σχετίζονται με ΦΠΑ αλλά κι άλλες φορολογικές εκκρεμότητες. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο επιχειρηματίας είχε προχωρήσει σε διακανονισμό του χρέους του, αλλά στη συνέχεια δεν είχε αποπληρώσει τις δόσεις.

Χθες επίσης, ασκήθηκε ποινική δίωξη, σε βαθμό πλημμελήματος, για μη καταβολή χρεών στο Δημόσιο, στον επιχειρηματία Γιώργο Πετζετάκι, ο οποίος αναμένεται να δικαστεί σήμερα στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο, αν δεν ζητήσει νέα αναβολή (χθες ζήτησε διά των συνηγόρων του και πήρε αναβολή για σήμερα για να προετοιμάσει τους υπερασπιστικούς του ισχυρισμούς).

Οπως είπε ο δικηγόρος του, την περίοδο που συσσωρεύτηκαν τα χρέη, ήτοι από το 2007 μέχρι το 2010, ο κ. Πετζετάκις δεν ήταν εκτελεστικός πρόεδρος και επομένως δεν είχε την ευθύνη υπογραφής για την εταιρεία.

Τέλος, για τις 14 Μαρτίου του 2012 αναβλήθηκε η δίκη του Παναγιώτη Πανούση, διευθύνοντος συμβούλου της «Αττικάτ Α.Ε», ο οποίος, επίσης, κατηγορείται για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο, συνολικού ύψους, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, 6.100.000 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: